Dünya ısınıyor: Antarktika'da rekor kırıldı!

Küresel ısınmanın etkileri, Güney Kutbu'nda yoğun şekilde hissediliyor. Antarktika, tarihte ilk kez 20 derecenin üstü sıcaklıkları gördü.

DÜNYA 14.02.2020, 12:02
Dünya ısınıyor: Antarktika'da rekor kırıldı!

Hızla ilerleyen ve önlenmesi için gerekli adımlar atılmayan küresel ısınma, dünyanın geleceğini tehdit etmeye devam ediyor. Dünyanın en fazla buz kütlesini oluşturan ve Güney Kutbu ve çevresinde bulunan Antarktika kıtası, küresel ısınmanın etkilerini doğrudan göstermeye başladı.

Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından henüz teyitlenmiş olmasa da Seymour Adası'nda bulunan Brezilyalı bilim insanları, kıta tarihinin en yüksek sıcaklığını 9 Şubat'ta ölçtüklerini açıkladı. Araştırmacılar, bölgedeki hava sıcaklığının 20.75 santigrat dereceye çıkarak kıta rekorunun kırıldığını belirtti.

Daha öne Antarktika'nın en yüksek sıcaklığı, 1982 yılının Ocak ayında Signy Adası'ndaki bilim insanları tarafından ölçülmüştü. Sıcaklık, o zaman 19.8 santigrat derece olarak tespit edilmişti.

Antarktika'da korkutucu derecede yükselen sıcaklıklar, küresel ısınmanın dünyamız üzerinde bıraktığı etkisini bir kez daha ispatlar nitelikte oldu.

Yorumlar (2)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Çaresi bulunmazsa dünyanın sonu karanlık.
neslihan özkul 4 yıl önce
sonumuz hayırlı olsun diyoruz ama gelecek karanlık görünüyor.