Dünya gündemindeki selfie!

Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısı kapsamında 6 büyük lider minibüste özçekim paylaştı.

DÜNYA 02.10.2019, 11:21 02.10.2019, 11:27
Dünya gündemindeki selfie!

Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısı, dünya gündemine olay bir özçekimle düştü. Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın paylaştığı karede Rusya lideri Putin, İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Kazakistan Devlet Başkanı Tokayev, Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov ve Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon yer alıyor.

Fotoğraf, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Facebook sayfasında, “Yol selfiesi :) Bu süre zarfında önemli bir karar verdik" ile yayınlandı.

Karede İran Cumhurbaşkanı gülümsüyor ve karakteristik olarak sert görünen Rus mevkidaşının önünde otururken rahat gözüküyor. 

Paşinyan'ın özçekiminde, Ruhani ve Tokayev kameraya gülüşürken, otobüsün arka koltuğunda oturan Putin ellerini bağlayıp ciddi bir poz verdi. Paylaşım epey fazla yorum çekti. Bazıları Putin'in ifadesiyle ilgili şaka yaparak Facebook'ta tepkilere sebep oldu. Minibüsün pembe ışıklarına atıfta bulunarak "Gidiyoruz, komşu bir köye diskoya gidiyoruz." ifadelerinde bulundu. Ermeni bir adam ise Paşinyan'a "Sen birinci sınıf bir lidersin, Ermeni halkına karşı dürüst ve sadık kalmaya devam et." mesajını verdi ve ekledi "Onları bir parti otobüsü içine sen koydun."

AEB'nin Yüksek Konsey toplantısına ev sahipliği yapan Nikol Paşinyan, üye ülkeler arasında serbest ticaret anlaşmasının uygulanması yönündeki çalışmalara devam edildiğini söyleyerek ayrıca ortak bir finans kuruluşu ihtiyacından da bahsederek bu yönde bir çalışma gerektiğini belirtti.

Ulusal para birimi ile ticaret

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, daha önce AEB'nin sürekli gündemine gelen ve son toplantıda kabul edilen ülkelerin kendi para birimlerini kullanarak ticaret yapması kararı ile ilgili çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Paşinyan, özellikle ülkeler arasındaki petrol alışverişinde bu kararın uygulanması için uygun koşullar ve anlaşmaların imzalanması gerektiğini söyledi. AEB ile Çin ve İran arasında birçok anlaşma imzalandığını söyleyen Paşinyan, Singapur ve Sırbistan ile de birçok alanda ticaret anlaşmaları ile ilgili müzakerelerin tamamlandığını söyledi. Paşinyan, birliğin Hindistan, İsrail ve Mısır ile ticaret anlaşmaları imzalanması üzerine yürütülen müzakerelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)