Dünya Gıda Programı, 800 bin Lübnanlıya 65 milyon dolarlık destek sağlayacak 

BM Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, ekonomi, gıda ve sağlık krizinin yaşandığı Lübnan’daki 800 bin kişiye toplamda 65 milyon dolarlık yardım yapılacağını açıkladı. 

DÜNYA 12.11.2021, 08:32 13.11.2021, 11:53
Dünya Gıda Programı, 800 bin Lübnanlıya 65 milyon dolarlık destek sağlayacak 

Lübnan resmi ajansından aktarılan bilgiye göre Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley ve beraberindeki heyet, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın Beyrut’taki Baabda Sarayı’nda ağırlandı. Beasley ve heyeti, WFP’nin Lübnan’a yardımlarını sürdürmek konusunda kararlı olduğunu ve kasım ile aralık aylarında toplamda 800 bin Lübnanlıya yardım yapılmasına karar verdiklerini bildirdi. 

Yardımın nakdi olacağını aktaran Beasley, toplamda 65 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını ve bunun dağıtımından Dünya Bankası koordinasyon ekibi ile Lübnan hükümetinin sorumlu olacağını ifade etti. 



Ülkenin yüzde 74’ü açlık sınırında 

Cumhurbaşkanı Avn, BM verilerine göre ülke nüfusunun yüzde 74’ünün açlık sınırında yaşadığını fakat daha geniş boyutlu araştırma yapılırsa bu oranın yüzde 82’yi bulacağını kaydetti. 

WFP’nin sunduğu maddi yardımların Lübnan için ne denli önemli olduğuna değinen Avn, programın devam ettirilmesi durumunda Mayıs 2022’ye kadar toplam 1 milyon 600 bin Lübnanlının yardımlardan faydalanabileceğini aktardı. 



Ekonomik kriz 2 senedir sürüyor 

Lübnan’da ekonomi, gıda ve sağlık krizleri bir süredir devam ediyor. Ülkenin ekonomisinin kötüleştiği tarih ise 2019 olarak gösteriliyor. Yerel para birimi 2019 senesinde yüzde 90’dan fazla değer kaybederken resmi olmayan verilere göre son 2 sene içinde yüzde 700’lük enflasyon yaşandı. 

Kamu çalışanları, maaşlarına iyileştirme yapılmasını talep ederek 4 Kasım 2021’de süresiz grev başlattı. Pek çok kamu çalışanı yalnızca çarşamba günleri işe geliyor ve vatandaşlar işlerini yalnızca çarşamba günleri halledebiliyor. Haftanın kalan 6 günü ise acil durumu bulunmayan hiçbir kamu çalışanı iş yerlerine uğramıyor. 

Yorumlar (0)