Dünya bu görüntüleri konuşuyor: Sıraya dizdiler!

Dünya yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele ederken, El Salvador'un başkentinde çekilen fotoğraflar herkesi şaşkınlığa uğrattı. 

DÜNYA 27.04.2020, 11:04
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: Sıraya dizdiler!

El Salvador, Latin Amerika ülkeleri arasında en yüksek cinayet oranına sahip ülke.

Ülkede bulunan bir hapishanede çekilen ve uluslararası ajanslar tarafından yayınlanan fotoğraflar, herkesi şaşkınlığa uğrattı. 

Başkent San Salvador'un kuzeybatısında yer alan Izalco Hapishanesi'nde çekilen görüntülerde maske takan mahkûmların sıraya dizildiği fark ediliyor. 

Ülkede bir günde 22 cinayet işlenmesinin ardından, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, çete üyelerinin bulunduğu hapishanede 24 saat hücre cezası uygulanması için talimat verdi. 

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, çete liderlerinin, parmaklıklar ardından cinayet emri verdiklerine ilişkin kaygıların artması nedeniyle mahkûmların hücre hapsine alınacağını bildirdi. 

Bukele, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dış dünya ile temasa izin yok. Mağazalar kapalı kalacak ve tüm aktiviteler bir sonraki duyuruya kadar askıya alınacaktır. Çete liderleri hücre hapsine girecek." ifadelerine yer verdi. 

Söz konusu görüntülerin, mahkûmların hücre hapsine alınmadan önce çekildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)