Dünya Bankası’ndan Yemen’e acil destek: 50 milyon dolar gönderilecek 

Dünya bankası, Yemen’deki insanlık dışı durumun son bulması adına “acil durumlarda kullanılmak amacıyla” 50 milyon dolar gönderecek. 

DÜNYA 09.06.2021, 07:55 09.06.2021, 12:56
Dünya Bankası’ndan Yemen’e acil destek: 50 milyon dolar gönderilecek 

Yemen’in resmi haber ajanslarından birinde yer alan habere göre Dünya Bankası Yönetim Kurulu, yaptığı son toplantıda, acil durumlarda ve acil projelerde kullanılması şartıyla Yemen’e 50 milyon dolar değerinde yardım sağlanacağını bildirdi.

Belirtilen yardım ile Yemen’in su şebekesi kanalı onarılarak 600 bin kişinin temiz su içmesi sağlanırken elektrik ve kanalizasyon sistemleri de yeniden yapılandırılacak. Ayrıca savaş sırasında hasar alan yollar da bu paralarla onarılacak.



Projeler, uluslararası olarak gözlemlenecek

Ajanstan verilen habere göre 50 milyon dolar ile Yemen’de yapılacak olan projeler, uluslararası vakıflar ve Dünya Bankası tarafından izlenirken projelerin yürütücülüğünü de Yemen Planlama ve Uluslararası İş Birliği Bakanlığı üstlenecek. Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi de projeleri yakından izleyecek.

BM üzerinden sağlanacak olan Yemen İnsani Yardım Fonu ile ihtiyaç sahibi Yemenlilerin imdadına yetişilecek. Paranın bir kısmı ile ülkeye sağlık yatırımlarının da yapılması planlanıyor.  

Yorumlar (0)