Düğünde Brexit'i masaya yatırdılar!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile İrlandalı mevkidaşı Leo Varadkar bir düğünde buluştu. İkili, düğünde Brexit toplantısı yaptı.

DÜNYA 10.10.2019, 21:06
Düğünde Brexit'i masaya yatırdılar!

Johnson ve Varadkar bir düğünde buluştu ve arapsaçına dönen Brexit'i masaya yatırdı. Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, toplantının "ayrıntılı ve yapıcı" olduğu belirtildi.

Her iki başbakanın da "bir anlaşmanın herkesin çıkarına olduğuna" inandığı belirtilen açıklamada, "Muhtemel anlaşma için bir yol olduğu konusunda mutabık kaldılar." ifadeleri kullanıldı. 

Görüşmede liderlerin gümrük gibi konuları masaya yatırdığı bildirildi. 

Ayrıca Varadkar'ın AB'nin Brexit müzakere ekibi, İngiltere'nin Brexit Bakanı Stephen Barclay'in de AB Müzakerecisi Michel Barnier ile yarın sabah görüşecekleri aktarıldı.

İngiliz ve AB yetkilileri, önümüzdeki hafta Brüksel'de yapılacak AB Liderler Zirvesi'nde Brexit'i tartışacak. Yeni bir erteleme istenmemesi halinde İngiltere 31 Ekim'de anlaşmasız olarak AB'den ayrılacak. 

Brexit süreci ne durumda?

İngiltere, 2016'daki referandumda yüzde 48'e karşı yüzde 52 oyla AB'den ayrılma kararı vermişti.

Eski Başbakan Theresa May'in AB ile vardığı anlaşma, 3 kez oylanmasına rağmen parlamentoda kabul görmemiş ve Brexit, muhtemel bir anlaşmasız ayrılığı engellemek için önce 22 Mayıs'a daha sonra da 31 Ekim'e ertelenmişti.

Parlamento, anlaşmasız bir ayrılığı engellemek için Johnson'ı AB'den yeni bir erteleme istemeye mecbur bırakan bir yasayı kabul etmişti.

Yorumlar (0)