Düğün salonunda intihar saldırısı: 63 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün gece bir düğün salonunda intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların olduğu 63 kişinin yaşamını yitirdiği, 182 kişinin yaralandığı açıklandı.

DÜNYA 18.08.2019, 11:57
Düğün salonunda intihar saldırısı: 63 ölü

Afganistan Hükümet Sözcüsü Feruz Beşari, başkent Kabil'in 6. güvenlik bölgesindeki düğün salonu Kasri Dubai'de gerçekleştirilen intihar saldırısında 63 kişinin yaşamını yitirdiğini, 182 kişinin yaralandığını bildirdi. 

Saldırı, yerel saatle 22.40'ta düzenlendi. İntihar bombacısının, müzisyenlerin bulunduğu, çocukların ve düğüne katılanların eğlendiği sahneye yakın bölümde üzerindeki düzeneği patlattığı kaydedildi. 

"Halkımıza karşı işlenmiş menfur bir suçtur"

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sadık Sıddıki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, terör saldırısını kınadı.

Sıddıki, "Kabil'de düğün salonunda düzenlenen intihar saldırısı hepimizi derinden üzdü. Bu, halkımıza karşı işlenmiş menfur bir suçtur. Bir insanı eğitip, git kendini bir düğünde patlat demek nasıl mümkün olabilir?" ifadelerini kullandı.

En kanlı terör saldırısı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Şii Hazara topluluğunun yoğun yaşadığı bölgede gerçekleştirilen saldırı, Afganistan'da bu yılın başından beri düzenlenen en kanlı terör saldırısı oldu.

Terör saldırısını henüz üstlenen bir grup olmadı. Terör örgütü Taliban, saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu. 

Düğün salonunun olduğu caddede 7 Ağustos günü meydanda bulunan güvenlik güçlerine bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırı sonucu 14 kişi hayatını kaybetmiş, çevrede bulunan çoğu sivil 145 kişi yaralanmıştı.
 

Yorumlar (0)