Dubai Prensesi'nin kaçma nedeni öğrenildi

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un 6 eşinden biri olan Prenses Haya Bint El-Hüseyin'in, kocasını terk ettiği ve İngiltere'de saklandığı öğrenilmişti. Prenses Haya'nın kaçış planı nedeni öğrenildi.

DÜNYA 04.07.2019, 12:46
Dubai Prensesi'nin kaçma nedeni öğrenildi

Dubai şeyhinin 6 eşinden biri olan Prenses Haya geçtiğimiz aylarda iltica başvurusunda bulunmak için Almanya'ya kaçmış, daha sonra İngiltere'nin başkenti Londra'ya geçerek iki çocuğu ile birlikte burada saklanmıştı.

Şeyhin kızı da kaçmıştı

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un 33 yaşındaki kızı Prenses Latifa'nın da geçtiğimiz yıl kaçmaya çalışırken yakalandığı ortaya çıkmıştı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre Prenses Haya Bint El-Hüseyin'in kaçma nedeni şuydu: Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, 'büyük kızını (Prenses Latifa) hapsetmesi ve işkence etmesi' konusunda Prenses Haya'ya yalan söylemişti.

Şeyhin kızı Prenses Latifa'nın kaçmasının gerçek nedenini öğrenen Prenses Haya, kaçışını planlamak için aylarca uğraştı.

"Babamın işkence ve zincirlerinden kurtulmak istiyorum"

Dubai şeyhinin karısına 'Latifa'nın bir gasp ve komplo kurbanı olduğu ve kurtarılarak Dubai'ye getirilmesi gerektiğini' yalanını söylediği belirtildi. Fakat Prenses Latifa, olayın öncesinde yayımladığı bir videoda "babasının işkencelerinden ve babasının zincirlerinden kurtulmak istediğini" belirtmişti.

Aileye yakın bir kaynağın aktardığı bilgiye göre ise "Prenses Haya nihayet Prenses Latifa hakkındaki gerçeği öğrendi ve aynısının kendisine ve çocuklarına da olabileceğinden korktu. Çocuğuna bunu yapan bir insanların kendisine ve çocuklarına daha kötülerini yapabileceğini düşündü ve kaçmak için plan yaptı".

Prenses Haya şimdi nerede ve ne yapıyor?

45 yaşındaki Prenses Haya'nın, çiftin iki çocuğuyla İngiltere Kensington'da 85 milyon sterlinlik (600 milyon TL) evlerinde saklandığı düşünülüyor.

Prenses Haya'nın 69 yaşındaki milyarder eşi Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un ise Londra'da mahkemede velayeti savaşına hazırlandığı ifade ediliyor.

30 Temmuz 2019 tarihinrde Aile Yüksek Mahkemesi'nde gerçekleşecek duruşmada ikili velayet için mücadele edecekler. Prenses Haya Bint El-Hüseyin'in mahkemede çocuklarının velayetini almak için Prenses Latifa'nın yaşadıklarını anlatacağı belirtiliyor.

Prenses Haya Bint El-Hüseyin'in hem kendisi hem de çocuklarının can güvenliğinden de endişelendiği ve bu sebeple de binadan dışarı çıkmadığı söyleniyor.

Yorumlar (2)
Mustafa Ünsal 5 yıl önce
Bilinen olan '' x ''
Irem 3 yıl önce
Hey özgürlük