DSÖ’den “plastik” uyarısı: O kıtada dikkat edilmeli

Dünya Sağlık Örgütü, şehirleşme ve nüfusun hızla artış göstermesinden dolayı Afrika ülkelerinde yapılan plastik kullanımının yükseldiği uyarısında bulundu.

DÜNYA 06.06.2023, 15:02 07.06.2023, 13:01
DSÖ’den “plastik” uyarısı: O kıtada dikkat edilmeli

Dünya Sağlık Örgütü'nden gerçekleştirilen bilgilendirmede, DSÖ Afrika Bölge Ofisi ve Birleşmiş Milletler Çevre Programının, plastiğin çevrede meydana getirdiği olumsuz etkileri düşük seviyelere indirmek üzere Afrika ülkelerinin ulusal çalışmalarına ortak destek göstereceği aktarıldı.

“Su ve tarım alanları kirleniyor”

Açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: “Afrika kıtası dünya üzerindeki plastik kaynakların yaklaşık olarak yüzde 5'ini imal ediyor ve yalnızca yüzde 4'ünü tüketiyor. Buna rağmen son senelerde artış gösteren şehirleşme ve nüfustan dolayı kıtada tek kullanımlık plastik kullanımı yükseliyor.”

Dünya üzerinde en az plastik kullanımı sağlayan bölgelerinden olmasına rağmen kıta genelinde plastik çöplerin yakılması ve uygun biçimlerde imha edilmemesinden dolayı sağlık ve problemlerinin arttığına işaret edilen açıklamada, Afrika genelinde bir plastik işleme merkezinin bulunmamasını, suyun ve tarım alanlarının kirlenmesine neden olduğu vurgulandı.

Yorumlar (0)