DSÖ sözcüsünden aşı karşıtlarına tepki: Sosyal medyaya inanmayın

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, Kovid-19'a aşılarıyla ilgili sosyal medyada yayılan söylentilere inanılmaması gerektiğini ifade ederek aşı karşıtlarına sert bir tepki gösterdi. Harris, "Bir aşıya erişiminiz varsa bunun bir hediye olduğunu anlayın. Bu ayrıcalıktır. Aşılar işe yarıyor" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 21.09.2021, 15:34
DSÖ sözcüsünden aşı karşıtlarına tepki: Sosyal medyaya inanmayın

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, Kovid-19 aşısına inanmayan insanların, sosyal medya yerine daha güvenilir kaynaklardan bilgi alması gerektiğine dikkat çekerken, salgın sebebiyle ölenlerin yüzde 99'unun aşılanmamış kişiler olduğunu aktardı.

Ölenlerin yüzde 99’u aşısız

BM Cenevre Ofisi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Sözcü Harris, Kovid-19 aşılarına ilişkin soruları yanıtladı.

Harris, aşıların etkililiklerine yönelik, "Evet, aşı işe yarıyor. Hem de çok fazla işe yarıyor" açıklamasını yaptı.

Aşıların, ağır hastalıkları, hastaneye yatışları ve ölümü engellemek için tasarlandıklarını ifade eden Harris, "Bunu çok iyi yapıyorlar. Nüfusa bakıldığı zaman, ne yazık ki hastanede yatan kişilerin, ölenlerin, aşı kapsamı yüksek olan ülkelerde dahi yüzde 99'u aşısız" dedi.

Kovid-19 aşılarına erişimin mümkün olduğu ülkelerde aşı yaptırmamanın çok ciddi bir trajedi olduğuna vurgu yapan Harris,, "Biliyorsunuz aşıya erişimi olmayan birçok ülke olduğunu anlatıyordum. Bir aşıya erişiminiz bulunuyorsa, bunun muhteşem bir hediye olduğunu anlayın. Bu bir ayrıcalıktır." yorumunu yaptı.

“Sosyal medyayı dinlemeyin”

Kovid-19 aşılarıyla ilgili sosyal medyada özellikle çıkan söylentilerden birçok kişinin endişelendiğini dile getiren Harris, aşılara ilişkin en sağlıklı bilgilerin güvenilir kaynaklardan edinilmesi gerektiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Sosyal medyada yazılanları dinlemeyin. Güvenilir kaynaklara inanın. Öğrenmek için mutlaka sorun. Evet, ama aşınızı da olun. Bir aşıya erişimin bulunuyorsa bu dünyadaki şanslı insanlardansın. Bu ayrıcalığa sahip olmayan şu an o kadar çok insan var ki."

Yorumlar (0)