DSÖ, Kuzey Kore’ye korona tıbbi malzemelerini göndermeye çalışıyor

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs tıbbi malzemelerini Kuzey Kore’ye göndermek için çalışıyor.

DÜNYA 07.10.2021, 10:24 07.10.2021, 15:25
DSÖ, Kuzey Kore’ye korona tıbbi malzemelerini göndermeye çalışıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün paylaşmış olduğu haftalık raporda, Kuzey Kore’ye daha çok sevkiyat ve stratejik stoklama maksadıyla Çin Dalian Limanı üstünden koronavirüs tıbbi malzemelerinin sevkine başlandığı ifade edildi.

Bu malzemelerin içeriğinin ne olduğu ve koronavirüse dair sınır politikalarında katı bir metod izleyen Kuzey Kore’ye ulaşıp ulaşmadıklarına ilişkin ise bilgi paylaşılmadı.

40 bin kişiye koronavirüs testi yapıldı

Kuzey Kore, Dünya Sağlık Örgütü, 23 Eylül’e dek 40 bin 700 kişiye koronavirüs testi yapıldığını ve bütün testlerin negatif olduğunu kaydetti. Dünya Sağlık Örgütü yayımladığı raporunda geçtiğimiz hafta test yapılanlar arasında grip ile benzer semptomları olan 573 sağlık çalışanı ve 94 kişi olduğunu söyledi.

Kuzey Kore’ye gönderilecek aşıların diğer ülkelere gönderilmesi istendi

COVAX adına aşı tedariği ve dağıtımı yapan UNİCEF, geçtiğimiz ay Kuzey Kore’ye gönderilmek istenen yaklaşık 3 milyona yakın Sinovac aşısının ciddi düzeyde salgından etkilenen diğer ülkelere gönderilmesini önerdiğini ifade etti.

Kuzey Kore Sağlık Bakanlığı’nın gelecekteki aşılara ilişkin Koronavirüs Aşılarına Küresel Erişim Programı’yla iletişimde kalmaya devam edeceği UNICEF tarafından paylaşıldı.

Kuzey Kore, virüsle mücadele kampanyasını “ulusal varlık” meselesi olarak ifade ederken, son iki senedir ise sınır ötesi ticareti ve trafiği de ciddi düzeyde kısıtlamıştı.

Yorumlar (0)