DSÖ: İkinci fırsatı kaçırmayın!

DSÖ önce itiraf etti sonra "bu fırsatı kaçırmayın" deyip tüm ülkeleri uyardı!

DÜNYA 27.03.2020, 07:58
DSÖ: İkinci fırsatı kaçırmayın!

DSÖ'nün (Dünya Sağlık Örgütü) başı, koronavirüse karşı harekete geçme zamanının "aslında bir aydan uzun zaman önce" olduğunu söylerken; ülkelerin hastalığa set çekmek için ikinci fırsatı kaçırmamasını önerdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus gazetecilere, bazı ülkelerin kaynaklarını yeterince hızlı organize etmediğini belirtti. 

"İlk fırsatı boşa harcadık"

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus şöyle konuştu:

"Dünyaya fırsat penceresinin daraldığını ve aslında harekete geçme zamanının bir ay, iki ay önce olduğunu söylüyoruz. Fakat hala, bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Bence ilk fırsat penceresini boşa harcadık. Bu, boşa harcamamamız ve koronavirüsü (Covid-19) bastırarak kontrol altına almak için her şeyi yapmamız gereken ikinci fırsat."

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını ele almak ve fonlama gibi konuları gündeme getirmek için perşembe günü G20 liderlerinin zirvesine katılacak.

Çarşamba günü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ayrıca, tecriti zorunlu hale getiren ülkelerin yeni vakaları tanımlaması ve koronavirüsü (Covid-19) "zaptetmek ve kontrol altına almak" için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini kaydetti.

Dünyanın en büyük tecridi, yerel saatle salı gece yarısı Hindistan'da başladı. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 1,3 milyar yurttaştan en az 21 gün boyunca kısıtlamalara uymasını istedi.

Hindistan güvenlik güçleri ise Yeni Delhi yönetiminin kısıtlama kararını uygulamak için zor kullanıyor. Hindistan polisi ihtiyaç dışında sokaklarda bulunan vatandaşları sopa ile evlerine gönderiyor.

Yorumlar (0)