DSÖ duyurdu: Küresel olarak vakalar 3 haftadır düşüşte

DSÖ Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, küresel olarak üç haftalık bir sürede koronavirüs vakalarının düşüş gösterdiğini kaydetti.

DÜNYA 02.02.2021, 13:15 03.02.2021, 09:33
DSÖ duyurdu: Küresel olarak vakalar 3 haftadır düşüşte

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dünya Sağlık Örgütü’nün genel merkezinde video konferans ile haftada iki kez yaptığı basın toplantısının ilkini yaptı.

“Küresel olarak salgının düşüş hızı umut verici”

Tüm dünyada geçtiğimiz haftayla beraber son üç haftadır pandemiye ilişkin vakaların düştüğünü kaydeden Ghebreyesus, “Halihazırda vaka sayısı artan birçok ülke bulunuyor ama küresel olarak baktığımızda gördüğümüz bu düşüş bizlere cesaret veriyor.” şeklinde konuştu.

Ghebreyesus, vakalardaki düşüşün koronavirüsün hızlı bir şekilde yayılan türünün dahi kontrol altına alınabileceğini gösterdiğini söyleyerek “Kanıtlanmış olan halk sağlığına ilişkin alınması gerekli önlemleri uygulamayı sürdürürsek, bu enfeksiyonları önleyebilir ve hayatları kurtarabiliriz.” dedi.

“Erken bir zamanda karantinayı bitirince virüs daha da güçlendi”

Ghebreyesus, hükümetlerin geçtiğimiz yıl karantina uygulamalarına genellikle erken bir zamanda son vermesinden dolayı, “virüsün daha güçlü bir şekilde” geri gelmesine yol açtığı bilgisini hatırlattı.

Ghebreyesus konuşmasının devamında ayrıca koronavirüse ilişkin aşılamanın başladığı ülkelerde hükümetlerce mevcut önlemlerin erken bir şekilde bitirilmemesi gerektiğine dair de uyarı yaptı.

Yorumlar (0)