DSÖ'den moralleri bozan uyarı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, koronavirüs salgınının sona ermesi için 'çok uzun bir yol' olduğu uyarısını yaparak, "2021 yılının ilk iki ayındaki vaka ve ölü sayılarında azalma, bu virüs ve mutantlarının durdurulabileceğini kanıtlıyor." dedi.

DÜNYA 12.04.2021, 19:39 13.04.2021, 15:12
DSÖ'den moralleri bozan uyarı

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün İsviçre'nin Cenevre şehrindeki merkezinde video konferans yöntemi ile basın toplantısı gerçekleştirdi.

Sosyal mesafe, maske, el temizliği, havalandırma, temas takibi, test, karantina ve izolasyon gibi tedbirlerin COVID-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı işe yaramayı sürdürdüğüne işaret eden Ghebreyesus, "Fakat toplum sağlığı tedbirlerinde ve bunların uygulanmasındaki kafa karışıklığı, tutarsızlık ve kayıtsızlık, bulaşmaya sebep oluyor ve ne yazık ki hayatlara mal oluyor." sözlerini sarf etti. 

Ghebreyesus, dünya çapında birçok ülkede, kanıtlanmış toplum sağlığı tedbirleri ve güçlü sistemlerle koronavirüsün kontrol altına alınabileceğinin görüldüğüne işaret etti.

"Genç insanlar da ölüyor"

Örgütün sonu olmayan kapanmalara karşı olduğunu dile getiren Ghebreyesus, "Biz de ekonomilerin ve toplumların tekrar açıldığını, ticaret ve seyahatin tekrar başladığını görmeyi arzuluyoruz. Fakat an itibarıyla pek çok ülkede yoğun bakım üniteleri tamamen dolu ve insanlar hayatlarını kaybediyor. Bu tamamıyla önlenebilir." şeklinde konuştu.

Ghebreyesus, COVID-19'un grip olmadığını bir defa daha yineleyerek, şu ifadeleri kullandı: 

"Genç ve sağlıklı insanlar da yaşamlarını yitirdi. Hayatta kalanlar için ise söz konusu enfeksiyonun uzun vadeli neticelerini tam olarak kestiremiyoruz. Bu salgının son bulması için çok uzun bir süreç var. Fakat iyimser olmak için çok sayıda sebebimiz de var. 2021 yılının ilk iki ayındaki vaka ve ölü sayılarında azalma, bu virüs ve mutantlarının durdurulabileceğini kanıtlıyor."

Yorumlar (1)
IV. Murat 3 yıl önce
DSO;
dünya ilaç mafyası gibi lanet olsun, hepsinin ( bill gates - masm - dso vb.) Allah belasını versin ,, özellikle o sentetik kimyasal ilaç diye insanları zehirleyen kanser yapan mafyaları varya....