DSÖ'den korkutan 'Omicron' ve 'Delta' karşılaştırması

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "An itibarıyla Omicron'un, Delta varyantına kıyasla önemli oranda daha hızlı bir şekilde yayıldığına ilişkin tutarlı kanıtlar elimizde mevcut. Ayrıca iyileşmiş veyahut aşılanmış bireylerin enfekte olma ya da tekrar enfekte olma ihtimali çok daha yüksek." dedi.

DÜNYA 21.12.2021, 01:33
DSÖ'den korkutan 'Omicron' ve 'Delta' karşılaştırması

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde görev yapan basın mensuplarıyla 2021'in ilk ve son yüz yüze basın toplantısını yaptı.

Basın mensuplarına teşekkür eden Ghebreyesus, "Temmuz 2020'de sizi en son konuk etmemin üzerinden 18 ay geçti fakat hala pandeminin pençesindeyiz. Bu sene 3,3 milyon kişi virüs sebebiyle can verdi." dedi.

"Artık eminiz..."

Ghebreyesus, dünyada kuşkuya sebep olan COVID-19'un Omicron varyantına dair ise "An itibarıyla Omicron'un, Delta varyantına kıyasla önemli oranda daha hızlı bir şekilde yayıldığına ilişkin tutarlı kanıtlar elimizde mevcut. Ayrıca iyileşmiş veyahut aşılanmış bireylerin enfekte olma ya da tekrar enfekte olma ihtimali çok daha yüksek." bilgisini aktardı.

"2022'de bitirmeliyiz"

Ghebreyesus, COVID-19 hatırlatma dozuna karşı çıkmadıklarını ancak dünyanın birçok fakir ülkesinde nüfusun büyük kısmının tek doz aşı yaptıramamasının adaletsiz bir durum olduğunu belirtti.

Pandeminin önümüzdeki yıl gidişatı ile ilgili senaryolara dair soruyu cevaplayan Ghebreyesus, oldukça zor bir kışın kendilerini beklediğini kaydetti.

Önümüzdeki senenin salgının sona erdiği sene olması gerektiğini söyleyen Ghebreyesus, "Fakat aynı zamanda bütün ülkelerin ilerleyen dönemde bu ölçekte bir felaketi engellemeye yatırım yaptığı bir sene olmalı." diye konuştu.

Yorumlar (0)