DSÖ'den korkutan açıklama: 1 milyonu aştı

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), koronavirüs sebebiyle bu sene hayatını kaybedenlerin sayısının 1 milyonu aştığını bildirdi.

DÜNYA 25.08.2022, 21:48 26.08.2022, 01:09
DSÖ'den korkutan açıklama: 1 milyonu aştı

DSÖ'nün Cenevre'de bulunan merkezindeki basın toplantısında açıklamalarda bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, koronavirüs pandemisine ilişkin son gelişmeleri yorumladı.

Ghebreyesus, bahse konu virüsün etkisini göstermeye başladığı 2019'dan beri dünya genelinde virüs kaynaklı 6,45 milyon ölümün görüldüğünü kaydederek, "Bu hafta, senenin başından beri 1 milyon can kaybıyla çok üzücü bir dönüm nokrasını daha geçtik." diye konuştu.

Vefatları önleyecek araçların bulunmasına karşın bu denli ölümün asla kabul edilemez olduğuna işaret eden Ghebreyesus, "Bütün hükümetlere, nüfuslarının yüzde 70'lik kısmını aşılama hedefi doğrultusunda sağlık personelleri, yüksek risk grubunda bulunanlar ve yaşlıları aşılama çağrımızı yineliyoruz." diye konuştu.

"Dünya nüfusunun yüzde 33'ü aşılanmadı"

DSÖ Genel Direktörü, 136 ülkenin nüfusunun yüzde 70'lik kısmını aşılama hedefini hala tutturamadığını belirterek, bahse konu ülkelerden 66'sının ise nüfusunun yüzde 40'ını dahi aşılayamadığına işaret etti.

Düşük aşılama oranlarına sahip olan ülkelerde aşılama kapasitesinin gittikçe arttığını dile getiren Ghebreyesus, "Daha fazlası lazım. Dünya nüfusunun yüzde 33'ü, sağlık personellerinin yüzde 66'sı ve yaşlıların yüzde 75'i hala aşısız." şeklinde konuştu.

Ghebreyesus, DSÖ mensubu ülkelere test, aşılama ve genom sıralaması kapasitelerini azaltmama çağrısını tekrarladı.

Yorumlar (0)