DSÖ: Covid-19'un ölüm oranı gripten...

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ölüm oranının influenzadan (grip) 10 kat daha fazla olduğunun öngörüldüğünü belirtti.

DÜNYA 10.04.2020, 06:54
DSÖ: Covid-19'un ölüm oranı gripten...

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dünya Sağlık Örgütü'nün İsviçre'nin Cenevre şehrindeki merkezinde, diplomatik misyon şeflerine hitap etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 5 Şubat'ta, farklı ülke ve bölgelere Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele konusunda destek vermek maksadıyla Stratejik Hazırlık ve Müdahale Planı'nı başlattığını hatırlatan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgüte üye ülkelere desteklerinden dolayı minnettar olduklarını bildirdi.

800 milyon dolar

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, üye ülkelerin şimdiye kadar toplam 800 milyon dolar taahhütte bulunduğunu, bu miktarın bir kısmının Dünya Sağlık Örgütü'ne ulaştığını kaydetti.

100 gün geçti

Dünya Sağlık Örgütü'nün, Çin'den ilk Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasını bildirmesinden bu yana 100 gün geçtiğini hatırlatan Tedros Adhanom Ghebreyesus, aradan geçen sürede koronavirüsün küresel çapta yayılması sebebiyle ülkelerin sağlık sistemlerine aşırı yük bindiğini ve dünya ekonomisinin bozulduğunu dile getirdi.

Gripten 10 kat öldürücü

Konuşmasında, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile gribi (influenza) kıyaslayan Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Covid-19'un ölüm oranının gripten 10 kat daha fazla olduğu öngörülmektedir." şeklinde konuştu.

ABD'ye mesaj!

Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya liderlerine "birlik ve dayanışma" çağrısını tekrarlayarak yeni tip koronavirüsün ulusal ve küresel düzeyde siyasete alet edilmemesini istedi.

Yorumlar (0)