Dört kişiyi öldüren "sahte doktor" tutuklandı!

Alman polisi, dört hastanın ölümü sonrasında "sahte doktoru" tutukladı.

DÜNYA 02.11.2019, 10:58
Dört kişiyi öldüren "sahte doktor" tutuklandı!

Hesse eyaletinin Fritzlar kentinde anestezi asistanı olarak çalışan 48 yaşındaki kadın, dört kişinin ölümünden sonra tutuklandı.

Polisin yürüttüğü araştırma sonucunda, 2015'ten 2017'ye kadar anestezi asistanlığı yapan kadının, işe başvururken sahte belgeler kullandığı ortaya çıktı.

"Sahte doktor", polisin evine ve 2017'ye kadar çalıştığı hastaneye Salı günü yaptığı baskından beri gözaltında tutuluyor.

Hakkında kasıtsız adam öldürme suçlaması var

Savcılar, 48 yaşındaki kadın hakkında kasıtsız adam öldürme, tartaklama, sahte belge hazırlama, sahtekarlık ve mevkisini suistimal etmekten dolayı soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Edilen bilgilere göre sahte doktor, yanlış anestezik madde kullanımından dolayı dört kişinin ölümüne sebep oldu, sekiz kişinin de sağlık problemleri yaşamasına yol açtı.

"Gerekli uzman bilgilerine sahip değil"

Soruşturmayı yürüten ekipler, sahte doktorun anestezik maddeleri "yasa dışı şekilde kullandığını", çünkü kadının "gerekli uzman bilgilerine sahip olmadığını" söyledi.

Kadının aynı zamanda hastalarına yanlış ilaçlar verdiğinden şüpheleniliyor.

Soruşturma, Şubat ayından beri devam ediyor

Soruşturma, Alman medyasında ilk kez Şubat ayında gündeme gelmişti. Soruşturmacılar, ilk başta sahte doktor yüzünden zarar gören kimsenin olmadığını açıklamıştı.

Polis, daha sonra hastaneyi aramaya ve eski nöbet listelerini incelemeye başlamıştı. Hastane, soruşturmayı yürüten savcılar ve polislerle işbirliği yapmaya açık olduğunu açıklamıştı.

48 yaşındaki sahte doktorun, Fritzlar'daki hastanede 2 yıl boyunca anestezi asistanlığı yaptıktan sonra 2018'de aynı hastanenin ameliyatlarla ilgili olmayan bir bölümüne alındığı, daha sonra ise Almanya'nın daha kuzeyine taşındığı açıklandı.

Almanya'da anestezist olabilmek için önce 6 yıllık tıp eğitimi, ardından ise 5 yıllık anesteziyoloji eğitimi şartı var.

Yorumlar (0)