Dört ayaklı kurye, hapishaneyi birbirine kattı!

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'ndeki bir hapishanede uyuşturucu kuryeliği yapan bir kedi yakalandı.

DÜNYA 26.10.2019, 10:44 26.10.2019, 11:05

Rusya Federasyonu'nun özerk bölgelerinden Tataristan Cumhuriyeti'nde bir hapishanede, tasmasında uyuşturucu taşıdığından şüphelenilen bir kedi yakalandı. Rusya'da yayımlanan Izvestia gazetesinin haberine göre, kediyi kovalayan güvenlik görevlileri, kedinin yasmasında uyuşturucu yapımında da kullanılan haşhaş olduğundan şüphelendikleri kahverengi bir madde buldular.

Daha önce de benzer olaylar yaşandı


Olaylardan habersiz kurye kedi

Hapishane görevlileri, 2010 yılında çok benzer bir olayın daha yaşandığını belirtti. 9 yıl önce yaşanan olayda, dört ayaklı kuryenin taşıdığı maddenin eroin olduğu anlaşılmıştı.

Olay üzerine yapılan araştırmanın raporunda, kedinin hapishanedeki mahkumlardan birine ait olduğu belirtiliyor. Raporda, mahkumun kediyi dış dünyaya saldığı, dışarıdaki iş birlikçilerinin kediyi birkaç gün aç bırakıp hapishaneye yakın bir yerde yeniden serbest bıraktığı, beslenmek için sahibine dönen kedinin de fark etmeden uyuşturucu kuryeliği yaptığı anlatılıyor. Aç kedi, sahibine dönerken hapishane görevlilerine yakalandı.

Kaçak kedi, dava düşürdü!

Tataristan'daki bu olay, 2018 Ekim'de yine Rusya'da yaşanan başka bir olaya çok benziyor. Olayda, Tula bölgesindeki bir hapishanede doğan bir kedi, yakın zamanda serbest bırakılan bir kişiyle birlikte hapishanenin dışarısına çıkartıldı. Hapishane dışındaki iş birlikçileriyle birlikte eğitilen ve tasmasında haşhaş ve amfetamin taşıyan kedi, hapishane ve uyuşturucu tacirleri arasında kuryelik görevi yaptı.

Kediden şüphelenen hapishane yetkilileri, kediyi yakaladı ve iki diğer şüpheliyi de gözaltına aldı. Yakalanan kurye kedi ise yerel bir hayvan merkezinde "gözaltına alındı". Kurye kedi, bir yolunu bularak hayvan merkezinden kaçtı; merkezde görev yapan bir kişi, kedinin köpekler tarafından kovalanması üzerine kaçtığını söyledi.

Kedinin, uyuşturucu satışı üzerine açılan soruşturmada ve uyuşturucu satanların savunması için önemli bir kanıt olduğunu söyleyen bir avukat, kedinin kaçması üzerine şüpheli müvekkilini savunamayacağını söyledi.

Yorumlar (0)