Donetsk'te, Halk Milisleri Liderine bombalı saldırı

Ukrayna’nın doğusunda bulunan Rus yanlısı milislerin kontrol ettiği şehirlerde gerilim tırmanırken, akşam saatleri civarında Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne bağlı olan Halk Milisleri Lideri Sinenkov’a ait olduğu belirlenen araca bombalı saldırı gerçekleştirildi. Yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhny, "Donetsk’e bir saldırı düzenlemedik, olay Rusya ve destekçilerinin yaptığı bir provokasyon" sözlerini kullandı. 

DÜNYA 19.02.2022, 09:28 20.02.2022, 09:29
Donetsk'te, Halk Milisleri Liderine bombalı saldırı

Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbass Bölgesi’nde savaş çıkacağına ilişkin başlayan kriz bombalı saldırıya sebep oldu. 

Halk Milisleri Lideri'ne bombalı saldırı

Bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Puşilin ile Luhansk Halk Cumhuriyeti lideri Paseçnik’in, Kiev tarafından Donbass’a bir saldırı başlatılacağını ve vatandaşların Rusya topraklarına gitmesi konusunda çağrı yapmasından sonra Donetsk şehrinin merkezinde bir askeri araca yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bombalı saldırıyı gerçekleştiren aracın Donetsk Halk Cumhuriyeti Halk Milisleri Lideri Sinenkov’a ait olduğu bildirildi. Patlama sonucunda ölü ya da yaralananlara ilişkin bilgi paylaşılmadı. Patlamanın ardından aracın bütünüyle yandığı görülürken Donetsk’in Acil Durumlar Bakanlığı birimleri, sivil vatandaşlara sakin kalmaları ve sokağa çıkmamaları konusunda duyurular yaptığı kaydedildi. 

Genelkurmay Başkanı’ndan açıklama

Donbass Bölgesi’nde yaşanan gerilimin ardından Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhny, sosyal medyadan bir açıklama paylaştı ve Donetsk’e herhangi bir saldırı düzenlemediklerini, olayın Rusya ve destekçilerinin düzenlediği bir provokasyon olduğunu aktardı.

Yorumlar (0)