Donald Trump'tan Biden'a tepki: 'Biden, ABD'yi yok ediyor'

ABD eski Başkanı Donald Trump, Rio Grande’de Teksas Valisi Greg Abbott ile Rio ile inşaatı yarım kalan sınır duvarının önünde yaptığı açıklamada “Sınırda güvenliği sağlamak için tüm başkanlardan daha çok şey yaptım.” açıklamasını yaptı.

DÜNYA 01.07.2021, 12:28 02.07.2021, 09:37
Donald Trump'tan Biden'a tepki: 'Biden, ABD'yi yok ediyor'

Joe Biden’ın göreve gelmesinden bu yana sınırdaki kargaşanın arttığını ifade eden ABD eski Başkanı Donald  Trump, Teksas’ta sınır duvarının önünde önemli açıklamalarda bulundu.

“Biden, Amerikalıları savunmasız bıraktı”

Biden’ın 5 aylık iktidarı süresince Amerikalıları savunmasız bıraktığını öne süren Donald Trump, Teksas’ın federal yönetimin eksikliğini gidermek için eyalet bütçesinden harcama yapmak durumunda kaldığını ifade etti ve “Sınıra bakın. Bitmemiş bu duvarı görüyorsunuz. Bu tamamen Biden’ın hatası” sözlerini kullandı.

Fentanilin kendi döneminde bir problem olmadığını söyleyen Trump, “Fakat şu an ülkeye döküldüğünü duyuyorum” ifadesini kullandı. Başkanlığı döneminde uyuşturucu hammaddesi olan fentanilin ABD’ye yasa dışı bir şekilde sokulmasını duvar için bir neden olarak göstermişti. 

Başkanlık seçimlerine de değinen eski Başkan Trump, “Biden ABD’yi yok ediyor ve tüm bunlara sahte bir seçimle başladı. Biden kumsala gidip yatmalı. Biden eğer hiçbir şey yapmamış olsaydı şu an en güçlü sınıra sahip olurduk” açıklamasını yaptı.

Obama döneminde ABD’nin, Çin’de COVID-19 virüsünün ortaya çıktığını öne sürülen Wuhan laboratuvarına para verdiğini belirten Trump, bunun, kendi döneminde durduğunu açıkladı. 

Konuşmasında, önümüzdeki dönemde başkanlık seçimlerinde yeniden aday olabileceğinin sinyallerini veren Trump, yaklaşan seçimlerde Vali Greg Abbott’a tam destek verdiğini ifade etti.

Yorumlar (0)