Donald Trump, Şükran Günü öncesinde iki hindiyi affetti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Şükran Günü'nün öncesinde yapılan törende iki hindiyi affederek çiftliğe gönderdi.

DÜNYA 25.11.2020, 12:22 26.11.2020, 09:09
Donald Trump, Şükran Günü öncesinde iki hindiyi affetti

Beyaz Saray'da her sene geleneksel olarak yapılan törene eşi Melania Trump ile katılım gösteren Donald Trump, Lowa'da yetiştirilen 21 kilogram ağırlığındaki Koçan ve Mısır ismindeki iki hindiyi affetti.

İki hindi de Virginia eyaletinde bulunan bir çiftliğe gönderildi.

Trump, törende yapmış olduğu konuşmada, "Kendi aileme ve bütün Amerikalalar'a, mutlu ve sağlıklı geçirecekleri bir Şükran Günü temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

"Gezegenin gördüğü en büyük tıbbi başarılar..."

Bu sene bütün dünyanın korona salgınından dolayı farklı süreçlerden geçtiğini kaydeden Trump, "Aşılarımız geliyor. Gezegenimizin görmüş olduğu en büyük tıbbi başarılar elde edildi." dedi.

Trump konuşmasının devamında, "İçinde bulunduğumuz Şükran Günü'nde en büyük borcumuz, Çin virüsüne karşı her daim mücadele eden sağlık çalışanları ve bilim insanlarınadır. Pandemiyi yakın dönemde bitirecek olan tedavi ve aşıları geliştirenlere de ayrıca müteşekkiriz." dedi.

Kennedy'den beri gelenek devam ediyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde her sene kasımın son perşembesi Şükran Günü olarak tulamalara sahne oluyor. Hindi affetme geleneği ise Kennedy'nin başkan olduğu 1963 senesinden bu zamana dek sürüyor.

Yorumlar (0)