Donald Trump meydanlara geri döndü: ABD’yi geri alacağız

ABD eski Başkanı Donald Trump, 6 Ocak yaşanan Kongre baskınından sonra ilk kez Ohio eyaletinin Wellington şehrinde miting düzenlerken, yaptığı konuşmada ilk seçimde iktidarı geri alacaklarını açıkladı. 

DÜNYA 27.06.2021, 08:34
Donald Trump meydanlara geri döndü: ABD’yi geri alacağız

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın destekçilerinin düzenlediği Kongre baskını bütün dünyada uzun bir süre gündem oldu. 6 Ocak’ta yaşanan kongre baskınından ardından aylar sonra Trump, ilk defa Wellington kentinde destekçilerine yönelik bir miting düzenledi.

Biden’a eleştiri, Cumhuriyetçilere moral

Binlerce kişinin katılım gösterdiği mitingde açıklamalar yapan Donald Trump, mevcut başkan Biden’a yönelik eleştirilerde bulundu. Başkan Biden’ın göçmen politikalarına eleştiriler getiren Trump, 2022 ara seçimlerinde Kongre'de bulunan çoğunluğu geri almak için Cumhuriyetçileri motive edecek bir konuşma yaptı. 2020 Kasım seçimlerini kazandığı iddiasını tekrarlayan Trump, "İki kez seçimi kazandık ve üçüncü defa kazanmamız gerekebilir. Bu gerçekten mümkün" sözlerini kullandı.

Göçmen politikasına eleştiri

Trump, bilhassa ABD’nin güneyinden ABD’ye giriş yapan göçmenlere ilişkin Joe Biden’a eleştirilerde bulunurken, "Ülkemize milyonlarca insan geliyor. Bunların kim olduklarına yönelik hiçbir fikrimiz yok. Biden bizim yaptığımızın tersini yapıyor" açıklamasını yaptı.

“Senatoyu, ABD’yi ve meclisi geri alacağız”

2022’de yapılacak ara seçimler hakkında da konuşan Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin Senato’daki ve ABD Temsilciler Meclisindeki çoğunluğu geri alacağını iddia etti ve “Meclisi, Senato’yu ve Amerika’yı geri alacağız, bunu da yakında yapacağız" sözlerini kullandı.

Mitinge katılmak için binlerce kişilik konvoy

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Ohio’da gerçekleştireceği mitinge katılmak için binlerce kişi konvoylar oluştururken, bu mitingin ardından eski Başkan Trump’ın meydanlara tekrar dönebileceği de iddia edildi. Kongre baskını sebebiyle halkı isyana teşvik suçlaması çerçevesinde Senato Genel Kurulunda 13 Şubat'ta gerçekleştirilen azil oylamasında Trump aklanmıştı.

Yorumlar (0)