Donald Trump hükümeti başka bir Çinli şirketten daha bilgi istedi 

TikTok, Huawei ve Wechat gibi Çinli firmalara yaptırımlar uygulayan Donald Trump hükümeti son olarak Çinli oyun firması Tencent Games’in peşine düştü. 

DÜNYA 22.09.2020, 00:45
Donald Trump hükümeti başka bir Çinli şirketten daha bilgi istedi 

ABD ile Çin arasından devam etmekte olan ticaret savaşlarından etkilenen şirketlerin başında gelen Huawei, Google ve ABD hükümeti tarafından çeşitli yaptırımlara maruz kalmış ve şirketin Amerikan şirketleri ile iş birliği yapması engellenmişti. 

Donald Trump ayrıca, Çinli video paylaşma platformu TikTok’un ABD’deki haklarını satın almak için girişimlerde bulunmuş aksi takdirde uygulamayı yasaklayacağını belirtmişti. 

Trump’ın yeni hedefi Tencent Games

Çinli şirketler ile herhangi bir bağı olan hiçbir platforma kontrol dışı hareket etme hakkı vermek istemeyen Trump hükümeti, Çin menşeili Tencent Holdings ile iş birliği içinde olan oyun firmalarından, güvenlik protokollerini nasıl yürüttüklerine dair bilgi paylaşmalarını istedi. 

İlk aşamada Epic Games ve Riot Games oyun stüdyoları bu bilgileri hükümete sağlayacak. 

Çinli şirket Tencent Holdings’in Riot Games ve Epic Games stüdyodaki hisselerinin yanı sıra Activision dahil birçok firmada yatırımları bulunuyor. Bu yüzden ABD oyun sektörünün Çinli şirketin gölgesi altında kaldığı söylenebilir.

Şirket ile ABD hükümeti arasındaki sorun henüz bir çözüme kavuşmazken, şirket tıpkı Tiktok örneğinde olduğu gibi hisselerinin ABD’li firmalara devredilmesi talebinde bulunabilir.

Yorumlar (0)