Dolar milyarderlerinin yaşadığı şehirler listesi: Dikkat çeken İstanbul detayı

Dolar milyarderlerinin yaşamını sürdürdüğü şehirler listesi belli oldu. 33 milyarderle İstanbul 13. sıraya geçti.

DÜNYA 07.06.2023, 10:39 07.06.2023, 10:44
Dolar milyarderlerinin yaşadığı şehirler listesi: Dikkat çeken İstanbul detayı

Dolar milyarderlerinin yaşamını sürdürdüğü kentler listesi içerisinde İstanbul da yer aldı. Küresel varlık yönetim firması Wealth-X, 2022 senesinin "dolar milyarderlerinin yaşadığı şehirler" listesini paylaştı.

Kuruluş tarafından sağlanan veriler çerçevesinde, dolar milyarderlerinin yüzde 30'u, dünya genelindeki 16 şehirde yaşamını sürdürüyor. İstanbul, söz konusu listede 33 dolar milyarderle 13. sıraya geçti.

Zenginler 3 farklı kategoride sınıflandırıldı

En çok milyarderin yaşamını sürdürdüğü kentlerin birinci sırasında ise 136 kişi ile New York geldi.

New York'un ardından 112 milyarderle Hong Kong, 84 milyarderle San Francisco, 76 milyarderle Moskova ve 75 milyarderle Londra takip etti.

Wealth-X'e verilerine göre, zenginler 3 farklı kategoride sınıflandırılıyor. 1 milyon doları bulunan "milyoner", 30 milyon dolardan çok varlığı bulunanlar ise sahip "ultra yüksek net değerli birey" şeklinde belirtiliyor.

1 milyar dolara erişenler ise “milyarder” olarak isimlendiriliyor.

Kuruluş tarafından sağlanan rapor çerçevesinde, milyarder sayısı geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 3,5 oranında düşüşe geçti. Bunun sebebi ise Ukrayna-Rusya arasında meydana gelen savaş, ABD ile Çin arasındaki gerilim ve yüksek seyreden küresel enflasyon.

Yorumlar (0)