Doktorlar artık LGBT bireyleri tedavi etmeyi reddedebilecek!

Washington yönetimi, sağlık alanında "LGBT bireylere" sağlanan korumalara son verilmesini ve yalnızca "kadın" veya "erkek" cinsiyetlerinin dikkate alınmasını düzenleyen bir kararı imzaladı. 

DÜNYA 13.06.2020, 14:05 13.06.2020, 14:08
Doktorlar artık LGBT bireyleri tedavi etmeyi reddedebilecek!

ABD'de doktorlar, isterlerse LGBT bireyleri tedavi etmeyi reddedebilme hakkına sahip olacak. 

Konuya ilişkin açıklama ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "cinsiyet" sözcüğünün manası, "biyolojik anlamda belirlenmiş kadın ve erkek" cinsiyetleri" olarak açıklandı. 

Söz konusu açıklamada, hükümetin cinsiyet ayrımının da buna bağlı olacağı ifade edildi. 

"Muhafazakâr" sağlık çalışanlarının, inançlarına ters düşen kişileri tedavi etmeyi reddetme yetkisine sahip olmak istemeleri üzerine ABD Başkanı Donald Trump'ın böyle bir kararı vereceği öngörülüyordu. 

Diğer yandan, bazı aktivistler ve sağlık grupları, söz konusu kararın, LGBT bireylere tedavi veya sigorta hakkı verilmemesine neden olabileceği konusunda "kaygılı" olduklarını belirtiyor. 

Eski ABD Başkanı Barack Obama zamanında çıkarılan bir yasa ile doktorların, hastaları "cinsel kimliği" sebebiyle tedavi etmeyi reddetmelerine yasak getiriyordu. 

Washington yönetiminin bu hamlesiyle Obama'nın yasası hükümsüz olacak. 

Williams Enstitüsü, 1.5 milyondan fazla ABD'linin kendisini "transeksüel" olarak nitelendirdiğini duyurdu. Enstitü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu yasanın, trans bireylerin yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin ciddi sıkıntılar yaşadıkları bir dönemde sağlık hizmetlerine daha fazla hasar verebileceği bildirildi.

Yorumlar (0)