Doğu Türkistan'da deprem!

Sincan Uygur Özerk Bölgesi olarak anılan Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

DÜNYA 13.07.2020, 10:17
Doğu Türkistan'da deprem!

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi olarak anılan ve Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan'da 5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Meydana gelen deprem ile ilgili bilgi veren Çin Deprem Ağları Merkezi, Uygur Türklerinin yoğunlukta yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne bağlı Korgas ilçesinde meydana gelen depremin yerel saatle 09.28'de oluştuğu ve yerin 15 kilometre altında meydana geldiği bilgisini paylaştı.

Yer sarsıntısı sonrası merkezde toplanan bilgiler arasında can kaybı ve yaralı olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmadığı bildirildi.

Endonezya da sallandı

Endonezya'nın Açe eyaletinde de 5,5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

BMKG (Endonezya Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün, Açe eyaletinin başkenti Banda Açe'nin 121 kilometre güneybatı açıkları olduğu, depremin yerin 10 kilometre derinliğinde oluştuğu bildirildi.

Endonezya Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu, depremin Sabang ve Sigli bölgelerinde de şiddetli biçimde hissedildiği bilgisini verdi.

Yer sarsıntısı sonucu şimdiye kadar can ve mal kaybı olup olmadığına dair bilgi paylaşımında bulunulmadı.

Yorumlar (0)