Doğu Kudüs'te sinagog baskını: 7 ölü, 3 yaralı

İsrail polisi, Doğu Kudüs'teki bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırı sonucu 7 kişinin öldüğünü ve 3 kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırganın yaşanan çatışmada etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

DÜNYA 28.01.2023, 00:23 Hakan Öksüz
Doğu Kudüs'te sinagog baskını: 7 ölü, 3 yaralı

İşgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki bir sinagoga yapılan silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti. İsrail polisinden gelen açıklamaya göre saldırı, Neve Yakov isimli yasadışı Yahudi yerleşim biriminde yaşandı. 

Saldırgan etkisiz hale getirildi

Sinagoga gelen silahlı bir kişinin etrafa ateş açtığı kaydedildi. Saldırıda 7 kişinin öldüğü, 3 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. Edinilen bilgilere göre polis ekipleri saldırganı kovalayarak etkisiz hale getirdi. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, saldırının yaşandığı bölgeye giderek ekiplerden bilgi aldı.

Batı Şeria'da can kaybı artıyor

Batı Şeria'da son zamanlarda tırmanan gerilim nedeniyle can kayıpları arttı. Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na dün baskın düzenleyen İsrail ordusu, 9 Filistinli sivili öldürmüştü. Ölenlerin arasında 60 yaşındaki bir kadının da olduğu aktarılmıştı. Çıkan olaylarda 22 yaşındaki bir gencin de hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Yorumlar (0)