"Doğu Akdeniz'de varlığımızı artıracağız"

Yunanistan ile stratejik ortaklık kuracaklarını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığını artıracaklarını belirtti.

DÜNYA 29.01.2020, 20:27
"Doğu Akdeniz'de varlığımızı artıracağız"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Elysee Sarayı'ndaki görüşmelerinden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

"Fransa, Avrupalı ortaklarıyla Türkiye'nin müdahalelerini kınıyor"

Fransa'nın Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) desteklediğini kaydeden Macron, "Fransa, Avrupalı ortaklarıyla Türkiye'nin müdahalelerini ve provokasyonlarını kınıyor. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmayı ele aldık ve bunu şiddetle kınıyoruz. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin konferansında yapmayı vadettiklerine açıkça aykırı olarak Türkiye'nin şu an yaptıklarıyla ilgili endişelerimi ifade etmek istiyorum." dedi.

"Türk gemilerinin, Libya topraklarına geldiğini görüyoruz"

Macron, "Son günlerde Suriyeli paralı askerleriyle Türk gemilerinin, Libya topraklarına geldiğini görüyoruz. Bu, verilen söze saygı gösterilmediğini gösteriyor. Bu, Libya'nın egemenliğinin ve Avrupa'nın ve Sahel ülkelerinin güvenliğinin ihlalidir." ifadelerini kullandı.

"Yunanistan ile ortak operasyonlar yürüteceğiz"

Macron, bu bağlamda Fransa Savunma Bakanı Florence Parly'nin şubat ayının sonunda Yunanistan'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Fransız deniz kuvvetlerinin Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığını artıracağını söyleyen Macron, Yunanistan ile aynı zamanda ortak operasyonların yürütüleceğini anlattı.

Macron, göç sorununun çözümü için Yunanistan'ı destekleyeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)