Doğu Afrika'da kuraklık: Ölümün eşiğindeler!

Dünya Gıda Programı Doğu Afrika Bölge Direktörü Michael Dunford, Doğu Afrika'da kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Dunford, kuraklığın sürmesi ve gereken yardımların alınamaması durumunda felaket yaşanabileceğini belirtti.

DÜNYA 21.04.2022, 20:50 22.04.2022, 14:15 Hakan Öksüz
Doğu Afrika'da kuraklık: Ölümün eşiğindeler!

Doğu Afrika'da ciddi bir kuraklık riskinin bulunduğunu kaydeden Dünya Gıda Programı Doğu Afrika Bölge Direktörü Michael Dunford, "3 sezondur yağış yok. Kuraklığın bu şekilde devam etmesi halinde felaket olacak. 20 milyon kişi bundan direkt olarak etkilenecek." dedi.

"Somali'de 6 mlyon kişi kuraklıktan etkilendi"

Bölgede yaşayan kişilerin temiz içme suyu ve gıda güvenliği konusunda sıkıntılar yaşadığına değinen Dunford, "Somali'de kuraklıktan etkilenenlerin sayısı yaklaşık 6 milyon. Burada yaşayan 1,4 milyon kişiye ise acil şekilde yardım etmek gerekiyor. Ölümün eşiğindeler." ifadelerini kullandı.

Kuraklıktan etkilenenlerin sayısının Etiyopya 'da 7 milyon, Kenya'da ise 3,5 milyon olduğunu hatırlatan Michael Dunford, Ukrayna'da devam eden savaşın, bölgedeki fiyatlara da yansıdığını söyledi. 

"Gıda fiyatlarında inanılmaz artışlar var"

Dunford, "Ukrayna'daki savaşın etkileri burada ciddi şekilde hissediliyor. Gıda fiyatları Etiyopya'da yüzde 66 arttı. Somali'de ise bu oran yüzde 36. Bu oldukça ciddi fiyat fyat artış oranı. Doğu Afrika'ya 6 ay için 327 milyon dolar gerekiyor. Sadece 64 milyon dolar toplayabildik." dedi.

Yorumlar (0)