Doğruysa 189 kişi hayatını kaybetti

İran Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte koronavirüs sebebiyle 189 can kaybının bulunduğunu duyurdu. İran Koronavirüsle Mücadele Kurulu Üyesi Muhammed Rıza Mahbubfer, Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını, en az 20 kat eksik açıklandığını söylemişti.

DÜNYA 10.08.2020, 13:41
Doğruysa 189 kişi hayatını kaybetti

İran Sağlık Bakanlığı verileri artık İran Koronavirüsle Mücadele Kurulu Üyesi Muhammed Rıza Mahbubfer'in açıklamalarının gölgesinde yayınlanıyor.

İran Koronavirüsle Mücadele Kurulu Üyesi Muhammed Rıza Mahbubfer, Tahran yönetiminin ekonomik ve güvenlik kaygılardan dolayı rakamları 20 misli eksik açıkladığını bildirmiş ve bu açıklama gündeme bomba gibi düşmüştü.

İran devlet televizyonunda son verileri açıklayan İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son 1 günde 189 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve yapılan testlerden 2132'sinin sonucunun pozitif çıktığını duyurdu.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari

Koronavirüs kaynaklı toplam can kaybının 18 bin 616'ya, vaka sayısının ise 328 bin 844'e yükseldiği bilgisini veren İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, koronavirüse yakalanan hastalar arasında 3992 kişinin durumunun kritik olduğunu, salgının ilk görüldüğü 19 Şubat'tan bu tarafa tedavi edilerek evlerine uğurlanan hasta sayısının ise 286 bin 642'ye yükseldiğini kaydetti.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari son olarak İran'da yapılan toplam test sayısının 19 Şubat'tan bu yana 2 milyon 711 bin 817 olduğunu ifade etti.

İran Sağlık Bakanlığ ıSözcüsü Sima Sadat Lari'nin, İran Koronavirüsle Mücadele Kurulu Üyesi Muhammed Rıza Mahbubfer'in açıklamalarına temas etmemesi dikkat çekti.

Yorumlar (0)