"Doğal gaz bulundu" haberinden sonra U dönüşü!

Türkiye'ye bugüne kadar tehditler savuran Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Karadeniz'de doğal gaz bulunduğuna" dair çıkan haberler üzerine diyalog çağrısında bulundu. 

DÜNYA 20.08.2020, 11:31 20.08.2020, 11:41
"Doğal gaz bulundu" haberinden sonra U dönüşü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü bir müjde vereceğini belirterek merak uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için yeni bir dönem açılacağını söyledi. Bunun üzerine Bloomberg News, "Türkiye'nin Karadeniz'de doğal gaz bulduğuna" dair bir haber yayınladı. 

Herkes cuma günü açıklanacak müjdeyi beklerken, Yunanistan'dan çağrı geldi. Türkiye'ye tehditler savuran Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, şimdi de diyalog çağrısı yaptı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, verdiği bir röportajda, Türkiye ile sadece bir konuda fikir ayrılığı olduğunu belirterek, bu konuyu "deniz yetki alanları" olarak açıkladı.

Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan'ın iki uygar ülke olarak bunu görüşmesi gerektiğini kaydederek, söz konusu problemin çözüme kavuşturulmaması halinde Uluslararası Mahkeme'ye gidilebileceğini söyledi. 

Egemenlik haklarını korumayı sürdüreceklerini aktaran Miçotakis, asla gerginlik yaratma peşinde olmadıklarını belirtti.

Miçotakis, "Türkiye'nin artık meydan okumayı bırakması gerektiğini" kaydederek, "uygarca diyalog kurma" çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)