Dışişleri Bakanı Zarif'ten şaşırtan açıklama!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in saldırılardan hemen sonra yaptığı açıklama şaşırttı. Zarif, "Savaş istemiyoruz ancak saldırırlarsa kendimizi koruyacağız" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 08.01.2020, 07:06
Dışişleri Bakanı Zarif'ten şaşırtan açıklama!

İran'ın ABD üslerine yönelik saldırısından hemen sonra açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Tahran'ın gerginlik veya savaş istemediği fakat herhangi bir saldırıya karşı kendisini savunacağı yönündeki ifadeleri şaşkınlık yarattı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından ABD'nin Irak'taki üslerine düzenlenen saldırılarla ilgili, saldırılardan çok kısa süre sonra Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

"BM Sözleşmesinin 51'inci maddesi gereği vurduk"

Gerçekleştirdikleri saldırıların uluslararası yasalara uygun olduğunu savunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "İran, vatandaşlarına ve üst düzey yetkililerine yönelik korkakça silahlı saldırıya karşı kendini savunmak için, BM Sözleşmesinin 51'inci maddesi uyarınca tedbirler aldı ve sonuçlandırdı." ifadelerini kullandı.

Trump rahat, Zarif gergin!

ABD Başkanı Donald Trump saldırı sonrası Twitter'dan yaptığı açıklamada "rahat" tavır sergilemeye çalışırken İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in aynı sosyal medya aracından açıklama yaparken kullandığı üslup hayli "gergin ve çekingen" bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Biz gerginlik veya savaş istemiyoruz, fakat herhangi bir saldırı olursa buna karşı kendimizi koruyacağız." dedi.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin intikam operasyonu kapsamında, Amerika'nın Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu duyurulmuştu.

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) ise İran’ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki Ayn el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini ve ilk hasarların değerlendirilmeye çalışıldığını kaydetmişti.

Yorumlar (0)