Dillere destan düğün: Resmi tatil ilan edildi

Ürdün'de Kral II. Abdullah'ın büyük oğlu Veliaht Prens Hüseyin ile Suudi Arabistanlı Racva Al Seyf'in nikahı kıyıldı. Düğün günü ülkede resmi tatil olarak ilan edildi.

DÜNYA 01.06.2023, 21:30
Dillere destan düğün: Resmi tatil ilan edildi

Ürdün basınında yer bulan habere göre, başkent Amman'da yer alan Zahran Sarayı'nda nikah merasimi düzenlendi.

Nikahta, Kral II. Abdullah'ın yanı sıra Prens Hassan bin Talal ile gelinin babası nikah şahidi olarak hazır bulundu.

Nikah merasiminin ardından gelin ve damat düğün konvoyu eşliğinde başkentin batısında yer alan Hüseyniye Sarayı'na geçti. 

Ürdün Kraliyet Divanı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Kral II. Abdullah'ın Racva Al Seyf'e prenseslik unvanı verdiği aktarıldı. 

Kraliçe ve Kral'ın nikah münasebetiyle Hüseyniye Sarayı'nda veliahtlar, devlet liderleri ve farklı ülkelerden davetlilerin iştirak edeceği yaklaşık olarak 1.700 kişilik bir resepsiyon vermesi, akabinde resmi bir akşam yemeği organizasyonunun gerçekleştirilmesi bekleniyor.



Kral II. Abdullah'ın dört çocuğu var

Kral II. Abdullah'ın, Prenses Selma (23), Prenses İman (27), Prens Haşim (18) ve Prens Hüseyin (29) olmak kaydıyla dört çocuğu bulunuyor.

Prens Hüseyin bin Abdullah, Anayasa'nın 28'inci maddesinin ilk fıkrasında vurgulandığı üzere Ürdün tahtının meşru varisi.

Veliaht Prens Hüseyin'in düğün törenine Kuveyt Veliahtı Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Hollanda Kralı Willem Alexander, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah, İngiltere'nin Güney Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Tarık Ahmed ve ABD Başkanı Joe Biden'ın karısı Jill Biden ile kızı Ashley Biden'ın da aralarında olduğu davetliler iştirak etti.

Yorumlar (0)