Diğer uçağa araçla götürülmüş ve uçağa müzik kutusu içinde binmiş!

Nissan'ın eski CEO'su Ghosn'un Japonya'dan kaçarak İstanbul üzerinden Lübnan'a kaçışı hakkında yeni bilgiler açığa çıktı.

DÜNYA 07.01.2020, 18:30
Diğer uçağa araçla götürülmüş ve uçağa müzik kutusu içinde binmiş!

Nissan'ın Japonya'da ev hapsinde olan eski CEO'su Carlos Ghosn'un ülkesi Lübnan'a kaçışı hakkında yeni detaylar açığa çıkıyor.

Şu ana kadar 5 kişi tutuklandı

Ghosn'nun İstanbul üzerinden Lübnan'ın başkenti Beyrut'a kaçışı sırasında İstanbul'da kendisine yardımcı olduğu anlaşılan özel jet şirketinin operasyon Müdürü Okan Kösemen, şirketin pilotları Ö.B.B., B.K.S., S.K. ve N.P. ve yer hizmetleri görevlileri İ.M.H. ve F.K. gözaltına alınmıştı. Yer hizmetleri görevlilerinin serbest bırakılmasının ardından kalan 5 kişi tutuklandı.

Şirket aracıyla diğer uçağa götürmüş!

Ortaya çıkan yeni detayda Okan Kösemen'in Atatürk Havaalanı'na inen TC-TSR kuyruk koduna sahip uçaktan inen Ghosn'u alarak şirketin bir aracıyla 40 metre uzaklıktaki TC-RZA uçağına götürdüğü ve bu sayede Ghosn'un Beyrut'a kaçışına yardımcı olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Ghosn'un uçağa bir müzik kutusunun içinde ve kargo kapısından bindirildiği ortaya çıktı.

Hosteslerin de ifadeleri alındı

Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un kaçışı hakkında açılan soruşturmada Japonya'nın Osaka kentinden İstanbul'a gelen uçakta hostes olan S.K.K. ve İstanbul'dan Beyrut'a giden uçakta hostes olan N.A.'nın ifadelerine de başvuruldu. Japonya'dan İstanbul'a gelen uçakta görevli olan S.K.K., uçakta bulunduğu öğrenilen 2 Amerikalının rahatsız edilmek istemediklerini belirttiklerini ve kendisinin olay hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi. İki hostes ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yorumlar (1)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Türkiye de daha neler duyacaz.