Dezenfektan içtiler! Ölenler de var kör olanlar da

ABD'de dezenfektan içen 3 kişi yaşamını yitirirken, bir kişi ise kör oldu. Başkan Donald Trump, dezenfektanların vücuda enjekte edilebileceğine dair garip bir açıklama yapmıştı. 

DÜNYA 28.06.2020, 12:22 28.06.2020, 13:17
Dezenfektan içtiler! Ölenler de var kör olanlar da

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında dezenfektanların vücuda enjekte edilebileceğine dair yaptığı açıklamanın etkileri hala sürüyor.

ABD Başkanı Trump, bu yöntem ile vücutta temizlik yapılabileceğini ve bunun mutlaka araştırılması gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine ülkede dezenfektan içen kişilerin haberleri gelmeye başlamıştı.

Son olarak New Mexico eyaletinde dezenfektan tüketen 3 kişinin metanol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği, 3 kişinin yoğun bakım tedavisi gördüğü kaydedildi.

Öte yandan, dezenfektan tüketen bir kişinin de kalıcı şekilde kör olduğu bildirildi. 

Eyaletin sağlık bakanı olan Kathy Kunkel, metanol içeren bir el dezenfektanı tüketilmesi durumunda tıbbi yardım alınması gerektiğini söyledi. 

Bakan Kunkel, metanol zehirlenmesi için bir panzehire başvurulabileceğini ifade etti.

Kunkel, dezenfektan tüketen bir kişiye erken müdahale edilmesi durumunda iyileşme olasılığının artış göstereceğine dikkat çekti. 

Metanol zehirlenmesinin sonuçları arasında kusma, bulanık görme, mide bulantısı, baş ağrısı, sinir sisteminde kalıcı hasar, kalıcı körlük yer alıyor. Zehirlenme, can kayıplarına da neden olabiliyor. 

Yorumlar (0)