Devriye gezen askerlere pusu: 11 ölü

Dün 35 sivil ve 7 askerin teröre kurban verilmesi nedeniyle ulusal yas ilan eden Burkina Faso'da devriye gezen askerlere pusu kuruldu. 11 asker hayatını kaybetti.

DÜNYA 26.12.2019, 07:50
Devriye gezen askerlere pusu: 11 ölü

Burkina Faso'nun kuzeyindeki Soum vilayetinde dün sabah 35 sivil ve 7 askerin öldüğü saldırının ardından ulusal yas ilan edilmişti. Aynı günün akşam saatlerinde de teröristler, devriye görevindeki askerlere pusu attı ve kurulan pusuda 11 asker hayatını kaybetti.

Burkina Faso'daki ulusal basının haberlerine göre, dün akşam saatlerinde Namissiguian askerî üssündeki askerî müfreze Hallale köyü civarında devriye gezdiği sırada teröristler tarafından pusuya düşürüldü.

Güvenlik kaynakları teröristlerin açtığı ateş sonucu 11 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aynı vilayetteki Arbinda şehrinde teröristler tarafından yerleşim yeri ve askerî kampa düzenlenen silahlı saldırıda 35 sivil, 7 asker yaşamını yitirmişti. Güvenlik güçleri de 85 teröristi öldürmüştü.

Saldırının ardından Burkina Faso genelinde 48 saatlik ulusal yas ilan edilmişti. Ulusal yas ilan edildikten saatler sonra kurulan pusuda 11 asker daha hayatını kaybetti.

7 bölgede OHAL (olağanüstü hâl) devam ediyor

Burkina Faso'da terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 4 yılda 600'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Artan terör olayları sebebiyle Burkina Faso'nun kuzeyi, Sahel bölgesi ile batı ve orta kesimlerinde 1 Ocak 2019 tarihinde OHAL (olağanüstü hâl) ilan edilmişti.

OHAL (olağanüstü hâl), Burkina Faso'yu oluşturan 13 bölgenin 7'sinde halen devam ediyor.

Yorumlar (0)