Devrim Muhafızları: Savaştan korkmuyoruz

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, İran'ı savaşa götürmediklerini ancak çıkacaksa da savaştan korkmadıklarını söyledi.

DÜNYA 02.01.2020, 15:02
Devrim Muhafızları: Savaştan korkmuyoruz

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, Ahvaz şehrinde gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, Irak'taki olaylar üzerinden İran ile Amerika arasında yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Amerika'nın Irak'taki olaylardan İran'ı sorumlu tutan suçlamalarına işaret eden İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, "Amerika, başarısız olduğu her yerde İran'ı suçlu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, Amerika ile savaş endişelerine ilişkin ise "Ülkeyi bir savaşa doğru götürmüyoruz fakat hiçbir savaştan da korkmuyoruz. ABD'ye İran halkıyla doğru bir dille konuşması gerektiğini söylüyoruz." diye konuştu.

Irak'ta ABD-İran gerginliği

Irak'ın Kerkük kentindeki koalisyon güçlerine 27 Aralık'ta saldırı gerçekleştirilmiş, düzenlenen saldırıda 1 Amerikan vatandaşı yaşamını yitirmiş, 4 Amerikan askeri ile 2 Irak askeri yaralanmıştı.

Bunun üzerine ABD Savunma Bakanlığı, saldırıdan sorumlu tuttuğu Haşdi Şabi'ye bağlı Hizbullah Tugayları (Ketaib Hizbullah) örgütüne ait 3'ü Irak'ta ve 2'si Suriye'de olmak üzere 5 hedefi vurduklarını açıklamıştı. Saldırılarda 28 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin saldırılarını protesto etmek isteyen yüzlerce kişi, salı günü Irak'ın başkenti Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliğinin kapısını kırarak ve bina duvarlarını ateşe vererek binaya zarar vermişti.

Olayların ardından Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki tesislerine yapılacak herhangi bir saldırıdan İran'ı sorumlu tutacağının altını çizerek, "O durumda çok büyük bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, tehdittir." demişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ise İran'ın Bağdat'taki elçilik saldırısıyla bağlantısını reddederek, "İran, savaş peşinde değil fakat milletimizin menfaatlerine, onuruna ve ilerlemesine yönelik tehditlere tereddütsüz sert bir darbe indireceğiz." karşılığını vermişti.

Yorumlar (0)