Devlet Başkanı ülkesini mezara sürüklüyor

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Sağlık Bakanlığına danışmadan spor ve güzellik salonlarının açılmasına izin verdi.

DÜNYA 12.05.2020, 14:23
Devlet Başkanı ülkesini mezara sürüklüyor

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başından bu yana sergilediği tutum ve aldığı kararlarla eleştirilen ancak salgına karşı gevşek tavırlarından vazgeçmeyen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, tartışmalı bir karar daha imza attı.

Dünyada salgının en hızlı yayıldığı ve vaka sayısı ile can kayıplarının en fazla arttığı ülkelerden biri olan Brezilya'da devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun aldığı son karar ve kararı savunurken yaptığı açıklama gündemin birinci maddesi.

Ülke basınında yer alan habere göre, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro "Brezilya'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele sürerken, spor ve güzellik salonlarının hizmet verebileceğini" belirtti. Bolsonaro resmi konutundan çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ekonomi olmadan ne doktorlar ne hastaneler ne de hayat, hiçbir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

Bazı yetkililer ve yerel yönetimlerin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı tedbirleri çok abarttığını ve ekonomiye zarar verdiğini iddia eden Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, bu dönemde spor salonları ve kuaförlerin hayli hayli hizmet verebileceğini dile getirdi.

Diğer taraftan Brezilya Sağlık Bakanı Nelson Teich, Bolsonaro'nun spor ve güzellik salonlarının yeniden açılması kararıyla ilgili Sağlık Bakanlığına danışılmadığını ifade etti.

Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı, son 1 günde 530 yükselişle 11 bin 653'e ulaştı.

Nüfusu 210 milyona yaklaşan Brezilya, Latin Amerika'da koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor. Brezilya'da şu ana kadar 169 bin 594 kişi koronavirüs ile enfekte olmuş durumda.

Yorumlar (0)