Devlet Başkanı isyancıları tehdit etti, Twitter başkanın hesabını askıya aldı

ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin Twitter hesabını, ülkedeki isyancılara 'soykırım' tehdidinde bulunması gerekçesiyle askıya aldığını açıkladı.

DÜNYA 03.06.2021, 13:14 04.06.2021, 12:03
Devlet Başkanı isyancıları tehdit etti, Twitter başkanın hesabını askıya aldı

Twitter'dan gelen açıklamada, Muhammed Buhari'nin Nijerya’daki isyancılara ilişkin paylaşımının kendi politikalarını ihlal ettiğini belirterek Twitter hesabının 12 saat süresince kapatıldığını belirtti.

Nijerya Devlet Başkanı’nın hesabı askıya alındı

Bunun üzerine Nijerya Enformasyon Bakanı Lai Muhammed, Twitter’a cevap verdi ve Twitter'ın kurallarının evrensel olmadığını ifade ederek "Devlet Başkanı bir konu hakkında endişeleniyorsa, bunu söyleme özgürlüğüne sahiptir." sözlerine yer verdi. 

Devlet Başkanı Buhari, 1967 ve 1970 arasında yaşanan ve 1 milyon insanın ölümüne sebep olan sivil savaşı anımsatarak, Nijerya’nın güneydoğusunda dün kamu binalarına yönelik saldırı gerçekleştiren genç isyancılar hakkında, "30 aydır sahada savaşan bizler, bunlara anladıkları dilden davranacağız." paylaşımını yaptı.

Daha önce Trump’ın hesabı askıya alınmıştı

Twitter, daha önce 6 Ocak Kongre baskınının ardından ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, 3 Kasım 2020 seçimlerine ilişkin yanlış bilgi yaydığı ve ABD halkını isyana sevk etmesi sebebiyle Twitter hesabını süresiz olarak kapatmış ve bu durum “ifade özgürlüğü" kapsamında tartışmalara sebep olmuştu.

Yorumlar (0)