Devlet başkanı görevden alındı, yenisi de istifa etti!

Peru'da görevden alınan Devlet Başkanı Martin Vizcarra'nın yerine gelen Manuel Merino, protestolar sebebiyle istifa etmek zorunda kaldı.  

DÜNYA 16.11.2020, 09:15 16.11.2020, 09:18
Devlet başkanı görevden alındı, yenisi de istifa etti!

Peru'da iç karışıklık devam ediyor.

Kongre, Devlet Başkanı Martin Vizcarra'yı 9 Kasım günü görevden almıştı. Söz konusu gelişmeden sonra ülke genelinde protestolar başlamıştı. 

6'ncı gününde olan protestolar esnasında şimdiye dek 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 94 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Söz konusu protestoların şiddetli bir hâl alması üzerine 19 bakandan 13'ünün görevinden istifa etmek zorunda kaldığı belirtildi. Görevinin başında olan diğer bakanlardan ise hala bir açıklama gelmedi. 

Peru'da görevden alınan Devlet Başkanı Martin Vizcarra'nın yerine gelen Manuel Merino da istifa etmek zorunda kaldı. Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Manuel Merino, Peru'nun en ciddi siyasi krizlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Manuel Merino, devlet başkanlığı görevinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. 

Protestolar esnasında polis ekipleri tarafından orantısız güce başvurulması ve 2 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine Anayasa Mahkemesi'nden tepki geldi. Anayasa Mahkemesi, ölümlerden sorumlu olan kişilerin yargı önünde hesap vermelerini istedi. 

Peru'nun başkenti Lima'ya bağlı La Colmena Mahallesi'nde bir protestocunun başından vurulduğu anlara dair görüntüler sosyal medya platformlarında yayıldı. Bunun üzerine olaylar iyice şiddetlendi. Başından vurulan kişinin sağlık durumuna dair henüz bilgi alınamadı.

Yorumlar (0)