Dev zirve başlıyor: Türkiye katılmıyor, Rusya’ya yasak!

Bugün İsviçre’nin Davos kasabasında başlayacak olan Dünya Ekonomik Forumu, bütün dünya tarafından merakla takip ediliyor. Söz konusu zirveye Rusya’nın girişi yasaklanırken Türkiye resmi şekilde katılım sağlamayacak.

DÜNYA 16.01.2023, 10:21 17.01.2023, 09:45
Dev zirve başlıyor: Türkiye katılmıyor, Rusya’ya yasak!

1971 senesinden şu zamana kadar İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu bugün başlayacak. Ulusal ve küresel seviyede yükseliş gösteren parçalanmasının güven sorunları ile bir araya geldiğini aktaran WEF'in kurucusu Prof. Dr. Klaus Schwab, zirvenin bu seneki konusunun “Parçalanmış Bir Dünyada İş birliği" olduğunu ifade etti.

Birçok konu ele alınacak

20 Ocak gününe kadar devam edecek olan zirve çerçevesinde, 130 ülkeden 50'si hükümet ve devlet başkanı olacak şekilde 2 bin 700'den çok katılımcı görüşme sağlayacak. Zirve noktasında, işgücü, enerji, Rusya ve Ukrayna savaşı, terör, açlık gıda güvenliği, enflasyon ve iklim değişikliği gibi birden fazla konu gerçekleştirilen konferanslar ve oturumlarda ele alınacak. Bu sene 53’üncüsü yapılacak olan zirvede, dünya genelinin karşı karşıya kaldığı problemlerin üstesinden gelebilmek adına kamu-özel iş birliğine ve çözümlere odaklanılacak.

Rusya’ya yasak getirildi

Söz konusu zirveye Türkiye, resmi şekilde katılım sağlamazken, Türk iş dünyasından belirli isimler Davos’a gidecek. Zirveye Rusya çağırılmazken, Rus iş dünyasından gelenlerin görüşmelere girişine de yasak getirildi. Farklı ülkelerde hayatını sürdüren Rus vatandaşları ise görüşmelere katılım sağlayabilecek.

Yorumlar (0)