Dev şirketin CEO'su: Siyasi zulümden kaçtım!

Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn, Japonya’da finansal yolsuzluk iddiaları sebebiyle ev hapsinde tutuluyordu. Japonya'dan kaçarak Lübnan'a giden Ghosn, "Adaletten değil, adaletsizlik ve siyasi zulümden kaçtım." ifadesini kullandı. 

DÜNYA 31.12.2019, 11:02
Dev şirketin CEO'su: Siyasi zulümden kaçtım!

Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'a maddi usulsüzlük yapmak ve gelirini düşük göstermek suçlamaları yöneltilmişti. Ghosn, hakkında yürütülen soruşturma dâhilinde Japonya'da ev hapsi cezası almıştı. 

Seyahat yasağına rağmen Ghosn'un Japonya'dan kaçarak Lübnan'a gittiği ifade edildi. Japonya kamuoyunu şaşkınlığa uğratan haberde, Ghosn'un dün akşam saatlerinde Lübnan'a gitmek üzere ülkeyi terk ettiği bildirildi. Lübnan ve Fransa vatandaşı olan Ghosn'un, çocukluğunun önemli bir bölümünü Lübnan'da geçirdiği biliniyor. Bu nedenle eski CEO'nun sahip olduğu büyük kamuoyu desteği dolayısıyla bu ülkeye sığınmış olabileceği düşünülüyor.

Ghosn'un Japonya'dan kaçtığına ilişkin iddialar, ülke kamuoyunda şok etkisi yarattı. Deniz aşırı seyahat yasağına rağmen Ghosn'un ülkeyi nasıl terk ettiği bilinmiyor. Japonya'da yeni yıl tatili olması sebebiyle resmî kaynaklardan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. 

Silahlı muhafızlar tarafından korunan bir evde bulunuyor

Lübnan medyasına göre Ghosn, şu anda eşi Carole Ghosn ile beraber Lübnan'da silahlı muhafızların koruduğu bir evde bulunuyor. Ghosn'un Lübnan'a özel bir jet ile Türkiye üzerinden gittiği ileri sürülüyor. Japon kamu yayıncısı NHK'nin Lübnan'da bulunan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Ghosn olduğu değerlendirilen bir kişinin özel bir jet ile Beyrut'a inerek farklı bir isim ile ülkeye girdiği belirtiliyor.

Ghosn'dan açıklama geldi!

Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'dan sürece ilişkin açıklama geldi. Lübnan'da olduğunu doğrulayan Ghosn, "Adaletten kaçmadım, adaletsizlikten ve siyasi zulümden kaçtım." dedi. 

Ghosn, adil olmamakla suçladığı Japon adalet sistemine tepki göstererek, "Suçluluk varsayımının yapıldığı, ayrımcılığın yaygın olduğu ve temel insan haklarının kabul edilmediği, uluslararası hukuk ve sözleşmelerdeki yasal yükümlülüklerin dikkate alınmadığı hileli Japon adalet sistemi tarafından daha fazla rehin tutulmayacağım." ifadelerini kullandı.

Basınla artık özgürce iletişim kurabileceğini kaydeden Ghosn, "Önümüzdeki haftaya başlamayı dört gözle bekliyorum." diye konuştu.
 

Yorumlar (0)