Dev silo yıkıldı! Lübnan'ın elinde 1 aylık tahıl kaldı...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki büyük patlamanın ağır bilançosu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

DÜNYA 05.08.2020, 14:23 05.08.2020, 14:27
Dev silo yıkıldı! Lübnan'ın elinde 1 aylık tahıl kaldı...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve başkentin ismini taşıyan Beyrut Limanı'nda dün yaşanan korkunç patlamanın ağır bilançosu ağır ağır ortaya çıkıyor.

Resmî açıklamalara göre patlamada şu ana kadar 100'den fazla can kaybı ve 4000'in üzerinde yaralı var. Enkaz altında ise onlarca insanın bulunduğu değerlendirilerek arama-kurtarma çalışmaları yapılıyor.

2 milyondan fazla nüfusu bulunan başkent Beyrut'ta patlama sebebiyle yüz binlerce insanın evini terk etmek zorunda kaldığını ve 2-3 aydan önce evlerine dönmelerinin mümkün olmadığını belirten Beyrut Valisi Mervan Abbud, hasar gören ev sayısına ilişkin net bilgi vermenin şu aşamada zor olduğunu kaydetti. Hem yerel hem uluslararası medyada çıkan haberlere göre ise patlamada en az 300 bin ev hasar gördü ve büyük bölümü kullanılamayacak durumda.

Beyrut Valisi Mervan Abbud patlamanın mali bilançosunu ise "3 ila 5 milyar dolarlık zarar" olarak açıkladı.

Beyrut'taki lüks otellerden oluşan bölge, patlamanın yaşandığı Beyrut Limanı'a yakın noktada yer alıyor. Ağır hasarın oluştuğu bölgedeki otellerin yüzde 90'ı kullanılamaz duruma geldi.

Korkunç patlamanın meydana geldiği deponun hemen yanında bulunan tahıl silosu ise tamamen yok oldu. Lübnan medyası, büyük patlama sonrası Lübnan'ın elinde sadece 1 aylık tahıl stokunun kaldığı bilgisini geçti.

Yorumlar (0)