Deutsche Bank CEO’su Sewing: Almanya'da resesyon kaçınılmaz

Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing, Alman ekonomisinde durgunluk riskinin çok yüksek olduğunu dile getirerek, “Almanya’da artık resesyon kaçınılmaz” değerlendirmesinde bulundu. 

DÜNYA 07.09.2022, 17:28 07.09.2022, 17:30
Deutsche Bank CEO’su Sewing: Almanya'da resesyon kaçınılmaz

24 Şubat’ta başlayan Ukrayna savaşının ardından dünya genelinde artan enflasyon oranları, Avrupa ülkelerini tedirgin ediyor. Enflasyonu önlemek için bugüne kadar birçok önemli paketi hayata geçiren Almanya’da da resesyon riski sürüyor. Alman ekonomisinin geldiği son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing, ülkenin ekonomik durgunluk anlamına gelen resesyon ile yüzleşeceğini söyledi. 

“Ekonomik durgunluğu engellememiz pek mümkün gözükmüyor”

“Enflasyon yüksek kalırsa, ülke ekonomisindeki gerginlik de artar” ifadelerini kullanan Sewing, “Almanya’da artık resesyon kaçınılmaz. Bu saatten sonra ekonomik durgunluğu engellememiz pek mümkün gözükmüyor. Her şeye rağmen merkez bankaları kararlı ve hızlı davranabilirse, bu sürecin üstesinden başarılı bir şekilde gelebiliriz. Enflasyon tüm ülkelerde olduğu gibi Almanya için de büyük bir tehdit. Enflasyon artmaya devam ederse, bu sosyal çatışma potansiyelini de artırır. Buna fırsat vermemeliyiz” şeklinde konuştu.

“Çin, ülke ekonomimizin temel taşı haline geldi”

Almanya ve Çin arasındaki ekonomik ilişkilere dair de görüşlerini paylaşan Christian Sewing, “Çin, ülke ekonomimizin temel taşı haline geldi. Çin ile olası bir anlaşmazlık doğduğunda bununla nasıl başa çıkabileceğimizi düşünmek oldukça zor. Bunun yanı sıra ABD ve Çin arasındaki gerilim de Almanya için büyük bir tehlike anlamına gelebilir” uyarısında bulundu. Son verilere göre Çin, Alman ekonomisinde ihracatın yüzde 8’ine, ithalatın ise yüzde 12’sine sahip durumda bulunuyor. 

Yorumlar (0)