Depremlerin oluşturduğu sismik dalgalar Grönland'a ulaştı

Danimarka Jeoloji Enstitüsü, Türkiye'de meydana gelen depremlerin, Grönland ve Danimarka'da sismik kayıtlara geçtiğini bildirdi. Sismolog Tine Larsen, "Depremlerin oluşturduğu dalgalar, 8 dakika içinde Grönland'ın doğu kıyısına ulaştı." dedi.

DÜNYA 06.02.2023, 16:19 06.02.2023, 16:27 Hakan Öksüz
Depremlerin oluşturduğu sismik dalgalar Grönland'a ulaştı

Türkiye, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen depremlerle yasa boğuldu. Çok sayıda binanın yıkılmasına yol açan depremde binden fazla kişi öldü. Gelen yeni bilgilerle yaralı sayısının güncellendiği kaydedildi. Depremler sadece çevre illerde değil, bölgedeki bazı ülkelerde de hissedildi. Depremden etkilenen bölgeler, aşağıdaki grafikte verilmiştir.

Danimarka Jeoloji Enstitüsü: "Grönland ve Danimarka'da kayıtlara geçti"

Sabah ve öğle saatlerinde meydana gelen depremlerle ilgili Danimarka Jeoloji Enstitüsü'nden de açıklama geldi. Danimarka Jeoloji Enstitüsü, Türkiye'deki depremlerin Grönland ile Danimarka'da bulunan sismograflar tarafından bile ölçüldüğünü bildirdi. Yapılan açıklamaya göre Türkiye'deki depremlerin neden olduğu sarsıntılar, Grönland'da da sismik kayıtlara geçti. 

Sismolog Tine Larsen: "Dalgalar 5 dakikada Bornholm'a ulaştı"

Türkiye'deki depremlere ilişkin Sismolog Tine Larsen'den açıklama geldi. Depremin ardından oluşan dalgaların beş dakika içinde Danimarka'nın Bornholm adasında yer alan sismografa ulaştığını kaydeden Larsen, "Depremin başladığı andan 8 dakika sonra sarsıntıların, Grönland'ın doğu kıyısına ulaştığını tespit ettik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)