Depremle sarsılan ülkede ulusal yas ilan edildi

Arnavutluk'ta meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 27 oldu. Hükümet tarafından ulusal yas ilan edildi.

DÜNYA 27.11.2019, 13:04 27.11.2019, 13:08
Depremle sarsılan ülkede ulusal yas ilan edildi

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da dün meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 27'ye yükseldi. Arnavutluk Savunma Bakanlığı, arama kurtarma ekiplerinin enkaz altından 46 kişiyi kurtarmayı başardığını bildirdi.

Depremde yaralananların sayısının 650'ye yüksediği ifade ediliyor.

Bayraklar yarıya indirildi

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkede ulusal yas ilan etti. Kamu kurumlarında bayrakların yarıya indirildiği görüldü. Başbakan Rama, ayrıca bugün bakanlar kurulunda alınan kararla depremin en fazla hasara neden olduğu başkent Tiran ve Dıraç kentlerinde olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Arama kurtarma çalışmalarında bin 900 polis görevlendirildi. Enkaz altında hala hayatta kalanların olabileceği belirtiliyor. 

Arnavutluk'ta meydana gelen deprem, Yunanistan'ın kuzey batısı, Sırbistan'ın güneyi ve İtalya'nın güneyinde de hissedildi. Potsdam'daki Alman Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin şiddetini 6.3 olarak duyururken, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) depremin büyüklüğünü 6.4 olarak açıkladı. 

Türkiye'den yardım eli 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, deprem haberini aldıktan sonra Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile iki defa telefonda görüştüğünü belirterek, "Geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Arnavutluk Başbakanı Rama depremde 26 ölü ve 600'ün üzerinde yaralı olduğunu söyledi. Kargo uçaklarımızı, Kızılay ve AFAD'ı Arnavutluk'a yollamış bulunuyoruz. Yardım TIR'ları da gün içinde Arnavutluk'a varacak. Yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında yer almamız gerektiğine inanıyorum ki bu özellikle İslam Kalkınma Teşkilatımızın da görevi olsa gerek. Bu adımı atmamızın çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu bir kardeşlik görevidir, bu adımı atmakta fayda var. Tüm İslam dünyasını Arnavutluk'a destek olmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)