Deniz can almaya devam ediyor: İngiltere'de bir haftada 25 kişi boğuldu

Son bir haftada İngiltere'de sıcak havalardan bunalmaları sebebiyle suda serinlemek isteyen 25 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Bu can kayıplarının 17'si 17-20 Temmuz arasında yaşandı.

DÜNYA 24.07.2021, 17:23 25.07.2021, 14:31
Deniz can almaya devam ediyor: İngiltere'de bir haftada 25 kişi boğuldu

Birleşik Krallık'ın farklı yerlerinde geçtiğimiz hafta yılın en yüksek hava sıcaklıkları kaydedildi.

25 kişi boğularak hayatını kaybetti

Hafta boyunca etkisini gösteren yüksek sıcaklıklar nedeniyle serinlemek için denize girmek isteyen 25 kişi boğularak hayatını kaybetti. Yaz tatili sürecinde daha çok can kaybı ve ciddi olayların olası olduğuna dikkat çeken acil servisler, bu konuda dikkatli olunması çağrısı yaptı. Salı günü Londra’da Heathrow Havalimanı'nda kaydedilen 32.2 derece sıcaklık ile birlikte İngiltere'de senenin en yüksek sıcaklığına ulaşıldı. 

Derbyshire'da, Perşembe günü hava sıcaklığı 31.1, Kuzey İrlanda Armagh'da ise 31.4 , Galler'de 31.2 derece ve İskoçya'da ise 29 derece kaydedildi. Perşembe günü öğle saatlerinden sonra Armagh'ta kaydedilen 31.4 derece, bugüne kadar Kuzey İrlanda'da kaydedilen en yüksek sıcaklık olarak tarihe geçti. Perşembe günü Galler ve İskoçya’da ise senenin en yüksek sıcaklığına ulaşıldı. 

İngiltere’nin başta New Castle, Lancashire, Devon, West Sussex, Hertforshire, Derbyshire, Cheshire, Merseyside, County Durham, Cumbria, Manchester, Yorkshire, Cornwall bölgelerinde boğulma vakaları yaşandı. Yaşanan can kayıplarında 13 yaşında bir kız ve bir erkek çocuğu da başta olmak üzere çok fazla genç olduğu aktarıldı. 

Ölümlerin 17'si sadece 3 gün içinde yaşandı 

İngiltere'de boğulma önleme yardım kuruluşu olarak bilinen Royal Life Saving Society, sadece 17-20 Temmuz arasındaki dönemde bunaltıcı sıcaklarda serinlemek için suya giren 17 kişinin boğularak yaşamını yitirdiğini duyurdu. Royal Life Saving Society Direktörü Lee Heard, konuya dikkat çekmek üzere Birleşmiş Milletler’in kabul ettiği 25 Temmuz Dünya Boğulmayı Önleme Günü öncesinde önemli uyarılar yaptı. Heard, “Birleşik Krallık'ın sularında serinlemenin cazip olduğunun farkında olmamıza rağmen her sene trajik bir biçimde can alan tehlikeler sebebiyle, suya girerken halkı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Su sıcaklığı ile hava sıcaklığı arasındaki fark en kuvvetli yüzücüleri dahi şoka uğratabilir. Bu, görünmez, sessiz ve ölümcüldür" sözleriyle yüzücüleri dikkatli davranmaya çağırdı. 

Yorumlar (0)