Demokrat Temsilciler, "Yüzyılın Anlaşması"nı reddetti!

ABD Temsilciler Meclisi'nde bulunan 100'den fazla Demokrat vekil, Başkan Trump'a yolladıkları mektupta Trump'ın sözde Orta Doğu "barış planı"nı reddettiklerini belirtti.

DÜNYA 07.02.2020, 23:51
Demokrat Temsilciler, "Yüzyılın Anlaşması"nı reddetti!

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat vekilleri Alan Lowenthal ve Andy Levin'in liderlik yaptığı ve 100'den fazla temsilcinin imzaladığı mektupta, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelediği Orta Doğu "barış planı"nın reddedildiği, planın anlaşmada bulunan hem İsrail hem de Filistin'e zarar vereceği belirtildi.

Demokrat vekillerin mektubunda "Bu plana biz destek vermiyoruz. İsrail yönetimi de bu anlaşmayı, Batı Şeria'daki (Yahudi yerleşim) bölgelerini uluslararası hukuka aykırı şekilde ilhak etmek için bir onay olarak görmesin" denildi.

Vekiller zamanlamaya dikkat çekti

ABD Başkanı Trump'ın planının zamanlamasının da sorunun bir çözüme bağlanmasına herhangi bir yararı dokunmayacak şekilde planlandığı öne sürülen mektupta, Trump'ın Filistin-İsrail sorununu gerçekten çözmeyi isteyip istemediği de sorgulandı.

Temsilciler Meclisi'nde bulunan Demokratlar, Aralık 2019'da iki ülke arasındaki sorun için iki devletli çözümün talep edildiği bir karar yayımlamıştı.

Yorumlar (0)