DEAŞ TikTok kullanıyor!

Terör örgütü DEAŞ'ın popüler sosyal medya platformu TikTok'u propaganda yaymak için kullandığı açıklandı.

DÜNYA 22.10.2019, 09:25 22.10.2019, 10:52
DEAŞ TikTok kullanıyor!

Çinli video paylaşım uygulamasının, terör grubuyla ilişkili en az 20 hesabı kaldırdığı bildirilirken eğlence platformunda daha kaç teröristin gizlendiği bilinmiyor.

Wall Street Journal (WSJ), DEAŞ'lı teröristlerin Çin merkezli popüler video paylaşım platformu TikTok'u propagandasını yaymak için kullandığını açıkladı.

WSJ'nin raporuna göre DEAŞ, marşlarının yanı sıra cesetlerin ve teröristlerinin görüntülerini, dans videoları, şakalar ve sıradan günlük içeriklerin paylaşımı için bilinen bir platforma gönderdi.

Raporda, sosyal medya izleme ajansı Storyful, DEAŞ ile ilgili 20 hesap keşfetti. Bu hesapların hepsinin kapatıldığı bildirildi.

Raporda, DEAŞ ile ilgisi olan bir hesabın yaklaşık 1000 takipçisi olduğu, ayrıca bir terör videosunun 68 beğenisinin bulunduğu ortaya koyuldu. WSJ, terör grubunun özellikle genç bir kitleyi hedef aldığı için videoların özellikle tasarlandığını öne sürüyor.

DEAŞ'ın TikTok'taki varlığının ne kadar büyük olduğu bilinmiyor. ABD merkezli teknoloji şirketi The Verge’e göre, ABD, herhangi bir görüntü ya da videonun sisteme yüklendikten hemen sonra çıkarılmasını sağlayan bilinen terörist veritabanını paylaştı.

Verge'ün raporunda, DEAŞ içeriğinin esas olarak TikTok’un öneri algoritması sayesinde yayılmış olabileceği de eklendi. 

Terör grubunun, özellikle Suriye ve Irak topraklarının önemli kısımlarını kontrol altına alma süresince, gençleri ve yabancı askerleri örgüte çekmek için profesyonelce hazırlanmış videolar hazırladığı ve sosyal medyayı yoğun şekilde kullandığı biliniyor.

Yorumlar (0)